14.8 C
Bratislava
piatok, 3. mája 2024

Prvá bezplatná prehliadka v rámci projektu Poznaj Staré Mesto – 16.3.

Najčítanejšie

Mestská časť Bratislava-Staré Mesto vo februári odštartovala štvrtý ročník projektu Poznaj Staré Mesto. Už túto nedeľu, 16. marca o 14.00, sa uskutoční prvá prehliadka na tému – Na bývalej promenáde (Hviezdoslavovo námestie). Zaujímavosti sa dozviete od obľúbenej sprievodkyne Heleny Navrátilovej, miesto stretnutia je Hlavné námestie. Prehliadka je bezplatná.

Projekt Poznaj Staré Mesto organizuje mestská časť Staré Mesto aj vďaka podpore Nadácie VÚB, tento rok sa koná už štvrtý ročník. Projekt odštartoval 27. februára prednáškou a prehliadkou Modrého kostolíka, ktorý minulý rok oslávil storočnicu. Približne dvom stovkám návštevníkov o ňom porozprával dôstojný pán Marián Kráľ.

Poznaj Staré Mesto bude pokračovať ďalšími prednáškami so zaujímavými hosťami ako aj bezplatnými tematickými prehliadkami mesta. Prvá sa uskutoční už túto nedeľu, 16. marca o 14.00 na tému – Na bývalej promenáde (Hviezdoslavovo námestie). O dva týždne sa od sprievodkyne Heleny Navrátilovej viac dozviete o pamiatkach 18. a 19. storočia v historickom centre. V nedeľu, 13. apríla, bude témou Bratislava na prelome 19. a 20. storočia. Prehliadky sa konajú vždy v nedeľu, začiatok je o 14.00 na Hlavnom námestí.

Súčasťou projektu bude aj špeciálna časť pre školákov, v rámci ktorej absolvujú prehliadky so sprievodkyňami, budú vypracovávať projekty a tí najšikovnejší sa zúčastnia TV kvízu. Novinkou bude tento ročník spolupráca so známymi osobnosťami, ktoré budú spomínať na ich Staré Mesto na verejných diskusiách.

Zdroj: Miestny úrad MČ Bratislava – Staré Mesto

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne