11.8 C
Bratislava
piatok, 17. mája 2024

Úspešný projekt CulCharge od slovenského start up-u bude mať aj pokračovanie – nabíjačku CulCharge PowerBank

Najčítanejšie

CulCharge od slovenského start up-u bude mať aj pokračovanie – nabíjačku CulCharge PowerBank - obr.3Len 31 hodín od 27.mája – od štartu crowdfundingovej kampane na portáli Indiegogo  sa dvojici mladých podnikateľov Viktorovi Reviliakovi a Jozefovi Žemlovi aj vďaka podpore Telekomu podarilo zozbierať financie potrebné pre štart výroby ich najnovšieho vynálezu – miniatúrnej externej batérie so zabudovaným USB káblom CulCharge PowerBank.  

Mladí podnikatelia, ktorí už pred dvomi rokmi zaujali celý svet so svojím mininabíjacím káblom, chceli prostredníctvom kampane zozbierať 60 tisíc dolárov. Prvých 50 tisíc získali totiž vďaka partnerstvu Telekomu. Celkovo teda potrebovali na rozbeh nového projektu 110 tisíc dolárov.

„Sme radi, že aj vďaka podpore Telekomu sa nám podarilo získať potrebné financie len za necelé dva dni. Kampaň na portáli Indiegogo bude pokračovať ešte ďalších 44 dní, takže sme zvedaví, čo prinesie,“ uviedol Viktor Reviliak.

„Obrovský úspech v crowdfundingovej kampani dokazuje, že chalani z CulCharge prinášajú skutočne praktické riešenie pre všetkých, ktorých trápi problém s vybitým telefónom. Práve preto sme sa im rozhodli veriť aj my,“ uviedol Peter Gál, senior manažér Slovak Telekomu zodpovedný za oblasť rozvoja nového podnikania.

Miniatúrna nabíjačka v tvare kľúčov od auta s kapacitou 1000mAh a hmotnosťou 38 gramov bude slúžiť ako záložný zdroj energie, ktorý je nonstop s jeho majiteľom, priamo na jeho kľúčenke. Okrem toho poslúži aj na prenos dát a na nabíjanie mobilu napríklad z počítača. Dizajn externej batérie vznikol v spolupráci s Vysokou školou výtvarných umení v Bratislave.

„Každý z nás už zažil situáciu, kedy naozaj potreboval svoj telefón, ale jeho batéria nevydržala. CulCharge Power Bank prináša bezstarostné nabíjanie priamo do vášho vrecka. Okrem vstavanej batérie môžete svoje zariadenie nabiť aj pripojením CulCharge PowerBank napríklad k počítaču alebo inému zariadeniu. Týmto spôsobom nabíjate samotný telefón, ako aj batériu v kľúčenke,“ opisuje skúsenosti s používaním prvých prototypov Jozef Žemla.

„Telekom dlhodobo vyhľadáva a podporuje inovatívnych vývojárov, či už priamo, alebo prostredníctvom súťaží ako Business Wall of Fame. Smartfóny v súčasnosti dominujú trhu, no vývoj batérií stále tak trochu zaostáva. CulCharge PowerBank je veľmi praktickým a jednoduchým riešením pre situácie, keď sa človeku vybije telefón práve vtedy, keď ho najviac potrebuje,“ uviedol Peter Gál.

[youtube height=“HEIGHT“ width=“WIDTH“]https://www.youtube.com/watch?v=lWf_sM2x0FA[/youtube]

 

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne