11.8 C
Bratislava
piatok, 17. mája 2024

Petit Press založil kreatívne štúdio SME Creative

Najčítanejšie

Vydavateľstvo Petit Press, ktoré má podľa nášho názoru asi najhorší marketing spomedzi vydavateľstiev na Slovensku, si paradoxne založilo kreatívne a obsahové štúdio pod názvom SME Creative, ktoré bude vytvárať kampane pre klientov.

Pre štúdio pracujú nielen copywriteri, ale i novinári, ktorí budú vytvárať na mieru novinársky obsah – články, ale  i videá „šité na mieru“ a kreatívne kampane.

Aktuálne vytvorili na objednávku novú rubriku s názvom Poď na pivo pre svojho klienta Pilsner Urquell, ktorá je súčasťou sekcie SME Reštaurácie na webe SME.sk.

prtsc 12.5.2016 - SME Restauracie - Poď na pivo

V rubrike sa nachádza napr. článok s názvom Pilsner Urquell v Banskej Bystrici: Poctivé domáce knedlíky a dobre vychladené pivo, ktorý otvorene propaguje pivnú značku Pilsner Urguell.

Text pritom nie je v úvode označený, ako reklama, alebo propagačný článok a autor článku je uvedený dokonca len pod pseudonymom, ako Peter.

Na záver článku redakcia uvádza vetu „Sekciu Poď na pivo vám prináša Pilsner Urquell, partner projektu“. Pravidlá spolupráce medzi redakciou a inzerentom sa vydavateľstvo pokúša vysvetliť v samostatnom článku > pozri

Publikovaný text je tzv. natívnou reklamou.

Natívna reklama je súčasťou článku a môže získať u čitateľov vyššiu dôveryhodnosť a tzv. vizibilitu, čím dosahuje často vyššiu efektívnosť, ako napr. klasický reklamný banner. Čitateľ ale dopredu nevie, že sa jedná o reklamu, dozvie sa to až na záver článku.

Poľavilo SME zo svojich redakčných štandardov? Stane sa najčítanejší spravodajský web platformou pre komunikovanie komerčného obsahu? Nie je tu kontrast s pojmom „nezávislá redakcia“?

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne