15.5 C
Bratislava
sobota, 18. mája 2024

Jakub Filo je novým zástupcom šéfredaktorky SME. Petr Šabata odchádza do Českého rozhlasu

Najčítanejšie

Hlavný editor SME Jakub Filo sa stal po novom zástupcom šéfredaktorky SME, nahradil Petra Šabatu, ktorý odchádza pôsobiť do Českého rozhlasu. Jakub Filo doplní dvojicu zástupcov šéfredaktorky Beaty Balogovej – Tomáša Prokopčáka a Svetlanu Kolesárovú. O zmenách vo vedení redakcie informovalo vydavateľstvo na svojom blogu.

Jakub Filo pôsobí v redakcii SME od júna 2015, najskôr ako vedúci oddelenia vedy a techniky, od septembra 2015 ako hlavný editor. Od 1. januára bude pôsobiť ako zástupca šéfredaktorky SME Beaty Balogovej.

Pred nástupom do SME pôsobil v redakcii spravodajského portálu Aktuálne.sk ako editor a zástupca šéfredaktora ale i v tlačovej agentúre TASR. Je absolventom Fakulty sociálnych štúdií a Filozofickej fakulty Masarykovej univerzity v Brne a Paneurópskej vysokej školy v Bratislave, kde získal doktorát v odbore masmediálne štúdia.

“Verím, že s tímom budeme naďalej prinášať čitateľom kvalitný a užitočný obsah, aby sme si udržali ich dôveru,” povedal pre SME Jakub Filo.

„Jakub je nadaný novinár, ktorý rozumie zlatým pravidlám novinárstva, ktoré sa nemenia zmenou média. Tie je potrebné zachovať najmä v časoch, keď niektorí čitatelia prepožičiavajú svoju dôveru informačným zdrojom, ktoré s poctivým novinárstvom nemajú nič spoločné,“ povedala šéfredaktorka Beata Balogová o novom zástupcovi, ktorého si sama vybrala.

“Dva roky v SME boli úžasnou ľudskou aj profesijnou skúsenosťou. Spočiatku len s pár ľuďmi a dnes už s profesionálnym tímom sme obhájili postavenie denníka SME a SME.sk v ťažkých chvíľach ich existencie (pozn.: po prevzatí časti vydavateľstva finančnou skupinou Penta),” povedal Petr Šabata o svojom pôsobení v SME pre blog redakcie SME.

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne