12.1 C
Bratislava
piatok, 19. apríla 2024

Róbert Fico povedal, že Smer nepodporí opätovnú kandidatúru Václava Miku za šéfa RTVS

Najčítanejšie

V relácii Na živo mal moderátor rádia Expres Braňo Závodský v stredu 15. februára ako hosťa premiéra Róberta Fica, ten sa vyjadril i k voľbe nového riaditeľa verejnoprávnej RTVS. Podporu kandidatúry na znovuzvolenie súčasného šéfa RTVS Václava Miku rozhodne odmietol.

„Počul som, že Václav Mika, ktorý bol predtým nominantom Maďariča (Pozn.: ex-ministra kultúry) by chcel znovu kandidovať a preto sa pýtam Vás ako predsedu strany Smer. Je možné že Smer Miku znovu podporí?“ pýtal sa v relácii moderátor Braňo Závodský.

„Každý má právo kandidovať kto získa nejakú podporu. Ja v tomto okamihu poviem, že voliť sa bude pravdepodobne v júni 2017, ale môj názor na Slovenskú televíziu a Slovenský rozhlas je všeobecne známy. To má ďaleko od verejnoprávnosti a to bude aj môj postoj a môj prístup k tomu, ako bude vyzerať voľba nového šéfa RTVS,“ povedal Fico.

„Chápem to tak, že nepodporíte Miku?,“ spýtal sa Závodský.

„To je váš výklad ja som povedal, to čo som potreboval povedať,“ uviedol Róbert Fico. 

„Číže tomto momente nechcete povedať či áno, alebo nie. Ale nevylučujete to?,“ spýtal sa moderátor.

„Ja som povedal, že každý môže kandidovať, ale tá nevyváženosť, keď Slovenská televízia a Slovenský rozhlas jednoznačne napomáhajú slovenskej opozícii, toto jednoducho je fakt na ktorom nemôže Slovenská televízia, ani Slovenský rozhlas nič zmeniť,“ povedal Fico.

Prečítajte si aj:

vaclav-mika-nevylucuje-opatovnu-kandidaturu-za-riaditela-rtvs

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne