7.2 C
Bratislava
piatok, 26. apríla 2024

True Fighters sa stali terčom konšpiračného webu Hlavnespravy.sk

Najčítanejšie

Filozofická fakulta Univerzity Komenského v Bratislave sa vo štvrtok 1. júna verejne zastala iniciatívy skupiny True Fighters, za ktorou stoja študenti. Portál Hlavnespravy.sk totiž v týchto dňoch zverejnil článok v ktorom napáda aktivity tejto skupiny.

Konanie predstaviteľov Filozofickej fakulty UK je, podľa nášho názoru, v presnom protiklade s prezentovaným postojom vedenia Fakulty masmediálnej komunikácie (FMK) Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave, kedy dekanka Dana Petranová opakovane obhajovala účasť T.E. Rostasa z konšpiračného webu Zem & Vek na mediálnej konferencii, ktorú fakulta usporiadala. Rostas aktuálne čelí i trestnému oznámeniu za podnecovanie k rasovej, etnickej a národnostnej nenávisti. Čítaj viac.

Projekt True Fighters bojuje svojimi aktivitami voči netolerancii, xenofóbii, homofóbii, islamofóbii, či antisemitizmu.

Podporuje ho aj Filozofická fakulta UK, a diskusie, besedy a semináre True Fighters sa odohrávajú priamo na pôde Filozofickej fakulty Univerzity Komenského.

V stredu 31. mája vyšiel na webe Hlavnespravy.sk článok nazvaný „Skupina TrueFighters: páchanie trestnej činnosti študentmi Univerzity Komenského s podporou jej profesorov?“. Redakcia v článku útočí voči aktivitám skupiny.

Filozofická fakulta UK sa študentov zastala a podporuje ich aktivity. „Všetky ich vopred dohodnuté aktivity (besedy, čítania poézie, diskusie, semináre), ktoré sa odohrali na pôde Univerzity Komenského a jej Filozofickej fakulty, podporujeme a ďakujeme im za ich aktivitu. A mimoriadne nás teší, že ich aktivita vyvoláva hysterické reakcie anonymných prispievateľov „alternatívnych“ propagandistických webov, ktorí sa cítia byť oslovení. Aj to patrí k spoločenskej misii filozofickej fakulty, teda fakulty z oblasti spoločenských a humanitných vied. Poslaním Univerzity Komenského je aj šírenie myšlienok demokracie a humanizmu. Toho sa budeme aj naďalej držať,“ uviedla fakulta na sociálnej sieti.

Web Hlavnespravy.sk sa nachádza na zozname konšpiračných stránok, ktoré zverejnil projekt Konšpirátori.sk.

Na tomto zozname sú podľa tejto iniciatívy weby s klamlivými, či propagandistickými informáciami. Za projektom stojí spoločnosť NetSuccess, ktorú vlastní spoločnosť Petit Press.

Zoznam „konšpiračných“ médií vytvorila komisia, ktorú tvoria Alexej Fulmek, CEO vydavateľstva Petit Press, Dávid Tvrdoň, projektový manažér Petit Press/denník SME, ale i Juraj Smatana, stredoškolský profesor, občiansky aktivista a autor FB skupiny Dezinformácie Hoaxy Propaganda, i ďalší členovia.

„Členovia komisie vykonávajú túto činnosť dobrovoľne na základe svojho presvedčenia o jej celospoločenskej užitočnosti,“ povedal Juraj Smatana. Čítaj viac.

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

1 komentár

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne