21.4 C
Bratislava
utorok, 21. mája 2024

Google sprístupnil program „Exchange Bidding“ v otvorenom beta teste

Najčítanejšie

Spoločnosť Google úspešne otestovala svoj nový program „Exchange Bidding“. Doposiaľ uzatvorené beta testovanie, ktoré niekoľko mesiacov prebiehalo medzi vybranými vydavateľmi je teraz dostupné aj v otvorenej verzii.

Testovanie novej služby „Exchange Bidding“ (sprostredkované aukcie) v uzatvorenej verzii beta prinieslo veľmi pozitívne výsledky. Klienti, ktorí sa zúčastnili tohto testovania potvrdili, že ponuka cien bola rýchlejšia a zisky pre vydavateľov boli vyššie. Okrem toho je ponúkanie cien v „Exchange Bidding“ 15-krát rýchlejšie než zo strany samotného klienta alebo cez serverové riešenia, ktoré sú dostupné na dnešnom trhu.

Okrem rýchlosti a zvyšovania výnosov prináša tento nový produkt pre vydavateľov väčšiu hodnotu aj tým, že znižuje zložitosť existujúcich nastavení riadenia výnosov. Služba „Exchange Biddig“ je integrovaná v programe „DoubleClick For Publishers“ a pracuje s existujúcimi reklamnými štítkami, nevyžaduje ani žiadne dodatočné kódovanie na web stránke vydavateľa alebo v aplikácií, nevyžaduje pridávanie žiadnych ďalších riadkových položiek, ktoré robia zmätok v sekcii reklám na stránke klienta a nepredstavuje ďalšie zaťaženie pre používateľov. „Exchange Bidding“ znižuje čas implementácie, znižuje čakaciu dobu a umožňuje jednotné vykazovanie a fakturácie medzi zdrojmi dopytu.

Informáciu o spustení otvorenej verzie beta a jej globálnej dostupnosti pre zákazníkov služby „DoubleClick for Publishers“ zverejnil portál martechtoday.com

V otvorenej beta verzii programu si viac ako 100 vydavateľov môže vybrať zo siedmich overených sprostredkovacích strán, vrátane nových partnerov spoločnosti Google, ktorými sú COMET, OpenX a Sovrn, ktoré budú môcť súperiť v spojenej aukcii proti reklamným kampaniam priamo predávaným prostredníctvom „DoubleClick“ a cenovým ponukám od služby DoubleClick Ad Exchange.

Mnoho klientov testuje službu „Exchange Bidding“ popri vlastných existujúcich nastaveniach predbežných cenových ponúk, čiže „Header Bidding“.

„Header Bidding“, známa aj ako predbežná cenová ponuka je pokročilá programová technika, pri ktorej vydavatelia ponúkajú svoj inventár súčasne viacerým reklamným sprostredkovateľom, predtým ako urobia rozhodnutia na svojich reklamných serveroch.

Tým, že sa viacerým zdrojom dopytu ponúkne rovnaký inventár v rovnakom čase, vydavatelia zvýšia svoj výnos a zarobia viac peňazí. Počas posledných niekoľkých mesiacov sa „header bidding“ stále viac stáva kľúčovou oblasťou záujmu pre vydavateľov aj inzerentov.

Zdá sa, že Google potrebuje inovovať a vytvárať pre svojich klientov v oblasti reklamnej inzercie omnoho väčšie a zaujímavejšie príležitosti, pretože z aktivít a noviniek, ktoré za posledné obdobie zaviedla sociálna sieť Facebook je zrejmé, že pre Google sa v oblasti reklám a ziskov z reklám stáva silným súperom.

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne