Charitatívny projekt vydavateľstva Ringier Axel Springer spúšťa od septembra novú formu pomoci pre vzdelávanie všetkých detí bez bariér

Kľúčovou témou sa stáva inkluzívne vzdelávanie, ktoré zlepšuje a vytvára podmienky na kvalitné vzdelávanie detí so zdravotným a sociálnym znevýhodnením.

V našej spoločnosti sú mnohé deti, pre ktoré nástup do školy nie je možný, alebo veľmi sťažený – pričom bariéry, či už fyzické alebo mentálne, nevedia oni, ani ich rodičia sami vyriešiť.

Srdce pre Deti bude poskytovať pomoc pre vzdelávacie inštitúcie a organizácie, ako aj individuálnu pomoc pri vzdelávaní jednotlivým rodinám a deťom, ktoré sú zdravotne alebo sociálne znevýhodnené.

Inkluzívne vzdelávanie sa na Slovensku zatiaľ rieši len okrajovo. Súčasné slovenské školy sa skôr diferencujú, pričom deti s akoukoľvek inakosťou či hendikepom idú do špeciálnych škôl.

“V Nadácií Pontis sa snažíme spájať firmy a organizácie so znevýhodnenými cieľovými skupinami, aby sme na Slovensku vytvárali a podporovali inkluzívnu spoločnosť. Práve inkluzívne vzdelávanie búra bariéry a umožňuje každému dieťaťu prístup k plnohodnotnému vzdelaniu “ vysvetľuje Martina Kolesárová, riaditeľka Nadácie Pontis, ktorá charitatívny projekt vydavateľstva Ringier Axel Springer spravuje.

„Navyše takéto vzdelávanie obohacuje všetky deti, keďže prítomnosť rôznorodosti a spoločná socializácia prispievajú k vytváraniu tolerancie a zároveň vedú k odstraňovaniu predsudkov,“ doplnila Martina Kolesárová.

„V Srdci pre deti sa snažíme o prístup k vzdelávaniu bez bariér pre všetky deti a ich rodičov. Nevieme zmeniť systém vzdelávania. Dokážeme však pomôcť zlepšiť cestu detí k nemu. Preto chceme takouto formou podporiť jednotlivé rodiny s deťmi, ale aj organizácie združujúce deti, ktoré sú zdravotne znevýhodnené alebo pochádzajú zo sociálne znevýhodneného prostredia,“ povedal Michal Maruška, COO Ringier Axel Springer SK.

(ts)

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu