23.6 C
Bratislava
nedeľa, 5. mája 2024

Na mieste po Cafe Racer vyrástla nová reštaurácia Fat Louis

Najčítanejšie

Za novým konceptom na Krajinskej ceste v Bratislave je spoločnosť Val.Com.Slovakia, ktorá v Starom meste na Michalskej ulici prevádzkuje aj music bar Infiniti Rock Cafe.

Prevádzka Fat Louis dostala meno po Peruánskom kuchárovi a je pilotným projektom spoločnosti. Ďalšie prevádzky má v pláne otvoriť v roku 2020 v Bratislave a v nasledujúcom roku i v ďalších mestách na Slovensku.

Fat Louis predstavuje rýchle občerstvenie pre náročných zákazníkov. V dnešnom uponáhľanom svete ponúka výnimočný chuťový zážitok.

Konkurencia a ponuka prevádzok s „junk food“ je už v dnešnej dobe veľká. Od známych svetových značiek, až po reštaurácie, ktoré pôsobia na slovenskom trhu niekoľko rokov.

„Celý koncept bol pripravovaný vyše jedného roka, kde sme sledovali zahraničné trendy, ako aj ponuku jednotlivých podnikov na Slovensku. Podarilo sa nám osloviť kuchára priamo z Peru. Spolu s ním bol pripravovaný jedálny lístok a dnes pracuje v našej spoločnosti“, prezradil pre Reťazce.sk Roman Valovič, konateľ spoločnosti Val.Com.Slovakia.

„Snažili sme sa zamerať na kombináciu jedál, ktoré bežne neponúka žiadna Fast Food reštaurácia v Bratislave. Od klasických burgrov, až po pomaly a dlho pečené mäso, v ponuke tiež nájdete wrap, fish & chips, bravčové koleno, bravčové rebrá, špikové kosti, alebo club sendvič,“ doplnil Roman Valovič.

Dizajn prevádzky bol navrhnutý architektom tak, aby zostal zapamätateľný, jedinečný a zákazníkom spájaný so značkou. Jedlo je servírované neformálnym spôsobom na táckach.

Koncept predaja je realizovaný formou objednávky cez pult, zákazník si objedná, zaplatí a následne dostáva pager na vyvolanie, keď je jeho objednávka hotová. Čas prípravy servírovania jedál je naozaj rýchla, trvá približne len 10 minút.

Zákazník má k dispozícii možnosť výberu bezodného (refill) nealkoholického nápoja. Na stole sú omáčky, ktoré si môže dať podľa svojej chuti a môže skonzumovať toľko, koľko vládze.

Na prípravu jedál používajú vo Fat Louis najnovšie technológie, nízkoenergetické udiarne na prípravu pomaly pečených a údených kusov mäsa (hovädzia hruď, bravčové plece, bravčové rebrá, špikové kosti, bravčové koleno…), ktoré sú následne udržiavané v holdomatoch.

„Zákazník má na výber okrem ponuky burgrov, najmä niekoľko druhov pomaly pečeného mäsa, čo je našim hlavným produktom. Pomaly 14 hod. pečená hovädzia hruď USD Prime, 8 hod. pečené bravčové plece, 4 hod. pečené bravčové rebrá,… Naše vlastné omáčky, Peruánska salsa, red chalapeno salsa a iné sú pripravované Peruánskym kuchárom Luisom,“ doplnil Roman Valovič.

V ponuke nápojov nájdete víno, prosecco, gintonic s príchuťou uhorky, alebo jahody, čapované pivo, ponuku káv, či bezodné nealkoholické nápoje.

Reťazce.sk
Reťazce.sk
Reťazce.sk písali predovšetkým o maloobchode v Bratislave, sústredili sa na centrum Bratislavy a väčšinou na gastroscénu. Zaujímali sa predovšetkým o inovatívne nezávislé projekty. Projekt v rôznych podobách fungoval od roku 2009. Autorom a zodpovednou osobou za obsah bol Radoslav Augustín. V histórii na projekte spolupracovali i Lukáš Kočišek a Ivan Krasko. Redakcia Mediahub.sk od novembra 2018 na obsahu projektu pokračuje. Doménu Reťazce.sk sme získali od spoločnosti VisuArt, s.r.o. a stala sa súčasťou nášho projektu. Portál Reťazce.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne