4 C
Bratislava
piatok, 26. apríla 2024

Reality šou Farma výrazne bodovala nielen v televízii, ale aj v online prostredí

Najčítanejšie

Špeciálna online šou Farma X-tra zaznamenala od septembra viac než 6 miliónov zhliadnutí, fanúšikovia sa od pondelka 16.12. môžu tešiť na štart ďalšieho online formátu, ktorý bude mapovať život súťažiach po skončení reality šou.

Dlhoročne obľúbená a úspešná reality šou Farma dostala v aktuálnej 11. sezóne aj svoju online nadstavbu.

Každý pracovný deň po odvysielaní štandardnej televíznej epizódy mali fanúšikovia možnosť pozrieť si špeciálnu webovú talkšou Farma X-tra, v ktorej moderátor Martin Šmahel rozoberal to najzaujímavejšie z diania v jednotlivých epizódach so svojimi atraktívnymi hosťami.

Súčasťou relácie bol exkluzívny extra obsah, ktorý diváci nemali možnosť vidieť priamo vo vysielaní, ale aj rôzne pikantné témy a kuriozity.

Všetkých 77 epizód Farmy X-tra dosiahlo prostredníctvom videoarchívu Markíza Plus a služby YouTube súhrnne až neuveriteľných vyše 6 miliónov zhliadnutí.

Každá epizóda dosiahla v priemere takmer 80-tisíc zhliadnutí, pričom suverénne najlepšie si počínalo vydanie z utorka 5. novembra 2019, ktoré doposiaľ zaznamenalo až vyše 611-tisíc zhliadnutí.

Išlo o časť v ktorej Martin Šmahel so svojimi hosťami, moderátorkou Farmy Evou „Evelyn“ Kramerovu a hospodárom Martinom Bagarom, rozoberal fyzický útok súťažiaceho Mateja Jurkoviča voči ďalšiemu účastníkovi Farmy Rasťovi Mojsejovi.

Podstránka Farmy dosiahla v rámci televízneho portálu markiza.sk v období od septembra do novembra 2019 v priemere až takmer 6,7 milióna zobrazení mesačne, čo je suverénne najviac spomedzi jesenných programov TV Markíza. Priemerne ju v danom čase navštívilo 588 085 reálnych užívateľov.

„Farma nám robí veľkú radosť nielen čo sa týka televíznej sledovanosti, ale fantasticky si počína aj v online prostredí. Ide o šou, ktorá mimoriadne efektívne prepája klasické lineárne vysielanie so sociálnymi sieťami, a významne pomáha celkovej návštevnosti nášho televízneho portálu Markiza.sk a videoarchívu Markíza Plus. Vznik špeciálnej online šou Farma X-tra bol preto logickým krokom, ako na tieto úspechy nadviazať a ešte viac ich umocniť,“ povedal Michal Borec, riaditeľ PR a marketingu skupiny Markíza.

Tohtoročná Farma s témou súboja západniarov a východniarov vyvrcholila v piatok 13. decembra 2019 o 20:30 veľkolepým finále, v ktorom si rozprávkovú výhru vo výške 75 000 eur vybojoval súťažiaci Gabriel Sedláček.

V oboch hlavných cieľových skupinách išlo o najsledovanejší piatkový program v rámci ponuky všetkých slovenských televízií. V strategickej cieľovej skupine 12-54 dosiahol finálový súboj rating 9,4 % a trhový podiel 30,9 %, pričom konkurencia výrazne zaostala – film Rozpoltený zaznamenal na TV Joj v rovnakej cieľovej skupine trhový podiel 12,4 % a šou Milujem Slovensko na Jednotke RTVS trhový podiel 16,6 %.

Celkovo bolo na vyvrcholenie reality šou zvedavých 549-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov.

Ani tým sa však šou nekončí a ešte niekoľko týždňov bude pokračovať prostredníctvom ďalšej online novinky s názvom Život po Farme, ktorá bude sledovať osudy jednotlivých súťažiacich aj po skončení reality šou v televízii.

Počnúc pondelkom 16. decembrom 2019, tak fanúšikovia budú mať možnosť sledovať, ako sa ich obľúbencom darí doma, v práci, a či sa budú stretávať s inými farmármi aj po skončení televíznej šou. Nová epizóda bude sprístupnená každý pracovný deň o 20:00 vo videoarchíve Markíza Plus.

Zdroje dát: Google Analytics, Štúdio YouTube, AIMmonitor – IAB Slovakia – Gemius, PMT/KANTAR SLOVAKIA. Dáta o TV sledovanosti sú uvedené v meraní LIVE + VOSDAL + HOSTIA.

(ts)

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne