Televízne spravodajstvo RTVS je na Slovensku dlhodobo najobjektívnejšie

Televízne spravodajstvo RTVS označili diváci za najobjektívnejšie na Slovensku už siedmykrát po sebe.

V aktuálnom prieskume agentúry MEDIAN SK zameranom na druhý kvartál 2021 označilo spravodajstvo verejnoprávnej televízie za najobjektívnejšie 23,2 % opýtaných, pričom od druhej priečky ho delí až 1,6 percentuálneho bodu.

„Obdobie ostatného roka a pol bolo, aj vzhľadom na napätú celospoločenskú situáciu, pre spravodajstvo veľkou výzvou a zároveň skúškou. Vážime si priazeň našich divákov, a teší nás, že spravodajstvo RTVS dlhodobo vnímajú ako najobjektívnejšie. Našim cieľom je prinášať na obrazovky verejnoprávnej televízie vyvážené a nestranné informácie o aktuálnom dianí v našej krajine a zahraničí a výsledky aktuálneho prieskumu objektívnosti sú dôkazom toho, že sa nám to aj darí,“ uviedol riaditeľ Sekcie spravodajstva RTVS Vahram Chuguryan.

V prieskume objektívnosti televízneho spravodajstva sa na druhom mieste umiestnila TV Markíza (21,6 %), nasledovala TA3 (21,1 %) a TV JOJ (17,5 %).

MEDIAN SK realizoval prieskum zameraný na najobjektívnejšie televízne spravodajstvo v slovenských televíziách v období apríl až jún 2021. Na prieskume sa zúčastnilo 2053 respondentov vo veku 14 až 79 rokov.

Vývoj najobjektívnejšieho spravodajstva televízií v rokoch 2015 až 2021: 

Vývoj najobjektívnejšieho spravodajstva televízii v rokoch 2015 až 2021 (zdroj: MEDIAN SK)

(ts, red)

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu