23 C
Bratislava
pondelok, 6. mája 2024

YouTube kanál Igora Bukovského na ktorom šíril konšpirácie bol zrušený

Najčítanejšie

YouTube zrušil Bukovskému kanál „Dr. Igor Bukovský – AKV,“ stále má ale ďalší kanál „Dr. Igor Bukovský: Život a svet.“  Informáciu medzi prvými priniesol portál Brainee.sk a viaceré médiá. Dnes nám Igor Bukovský zaslal do redakcie svoje stanovisko.

Kanál „Dr. Igor Bukovský – AKV“ bol založený v roku 2013, ale až do jesene roku 2018 bol takmer neaktívny a obsahoval menej ako 10 videí. Od októbra 2018 začal prinášať obsah so zameraním na prevenciu a podpornú liečbu.

Od októbra 2018 do septembra 2021 zverejnil kanál „Dr. Igor Bukovský – AKV“ zhruba 400 videí a získal si divákov, ku dňu zrušenia mal 151 000 odberateľov a až 38 miliónov pozretí videí, uvádza Bukovský.

„Včera, 26.9.2021 o cca 16,00 hod. došlo k zrušeniu a vymazaniu kanálu „Dr. Igor Bukovský – AKV“ na platforme YouTube. Podľa informácii správcu platformy YouTube ide o trvalé zrušenie kanálu z dôvodu opakovaného porušenia komunitných pravidiel. Bez udania konkrétneho dôvodu,“ uviedol Dr. Igor Bukovský.

„Bukovský na slovenskom internete rozšíril fámu, že 83% tehotných žien po podaní vakcíny proti koronavírusu potratí v prvom trimestri. Neskôr sa za šírenie tohto hoaxu ospravedlnil, no video v ktorom šíril klamné informácie, zo svojho kanálu nestiahol,“ uviedol portál Brainee.sk.

„Prvé varovanie za „porušenie komunitných pravidiel služby YouTube“, ktoré následne viedlo k zrušeniu celého kanálu, bolo prijaté v júli 2021 a odvtedy sme opakovane kontaktovali „správcu služieb“ platformy YouTube a žiadali o konkrétne výhrady a vysvetlenie,“ reagoval Igor Bukovský.

„Informácie na našom kanáli, ktoré sa týkali prevencie vírusových ochorení a ochorenia COVID-19, či potrebných podporných opatrení v prípade pozitívneho výsledku testu na prítomnosť vírusu SARS-CoV-2, často o niekoľko mesiacov predbiehali nielen informácie z oficiálnych médií, ale aj z oficiálnych miest ako je Ministerstvo zdravotníctva SR. Za viac ako rok a pol aktivít kanálu „Dr. Igor Bukovský – AKV“ došlo k jednému informačnému omylu, ktorý bol priznaný a došlo k verejnému ospravedlneniu a uvedeniu informácie na správnu mieru. Zrušenie kanálu „Dr. Igor Bukovský – AKV“ zo strany slovenského „správcu služieb“ na platforme YouTube považujeme za nezákonnú cenzúru,“ doplnil Bukovský.

„So znepokojením sledujeme, že takáto prax zo strany „správcov“ sociálnych sietí je čoraz častejšia a nositelia utajených ideologických cieľov, ktorí stoja v pozadí týchto nedemokratických, cenzorských činov, už celkom bez zábran porušujú Ústavu SR, Listinu základných práv a slobôd, aj právne predpisy EÚ. Vyhradzujeme si právo podniknúť všetky právne kroky, ktoré nám umožňuje právny poriadok SR a súčasne pripravujeme nový projekt, o ktorom budeme verejnosť včas informovať,“ uviedol Igor Bukovský.

Denník N už pred rokom, v septembri 2021 zverejnil na pokračovanie dva články (I. a II.) v ktorých sa venoval rozporom, ktoré publikoval dietológ Dr. Bukovský na svojom YouTube kanály Ambulancia klinickej výživy (AKV). Bukovský sa vo svojich videách viac krát vyjadroval k ochoreniu COVID-19. Denník N v článkoch reagoval na jeho rozhovor s onkológom MUDr. Vladimírom Malecom, ktorý po zrušení kanála už nie je zverejnený.

„Dietológ Igor Bukovský sa v ostatných mesiacoch začal vyjadrovať k ochoreniu COVID-19 a na „dezinfoscéne“ sa jeho vyjadrenia stali hitom. Nie div, pretože vo svojich videách nadbieha vkusu dezinformačných médií. Spochybňuje v nich odbornosť slovenských epidemiológov, karikuje štátne inštitúcie, obúva sa do médií, ktorým „prestáva ísť o pravdu“, spochybňuje význam očkovania proti COVID-19 a nosenia rúšok, o ktorých hovorí, že nie je isté, či bránia šíreniu infekcie. Vyhlasuje, že COVID-19 je „banálne ochorenie“, a informácie, že infekcia je „nebezpečná, smrteľná a rýchlo sa šíriaca“, označuje len za „strašenie“,“ uviedol redaktor denníka N Otakar Horák vo svojom článku.

Prečítajte si aj:
https://www.bratislavskyvecernik.sk/igor-bukovsky-vyzval-dennik-n-na-stiahnutie-clankov-a-zverejnenie-ospravedlnenia/

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne