9.4 C
Bratislava
sobota, 20. apríla 2024

Michal Dyttert sa stal novým riaditeľom pre korporátne záležitosti a udržateľnosť spoločnosti Coca-Cola HBC CZSK

Najčítanejšie

Spoločnosť Coca-Cola HBC Česko a Slovensko má od 1. októbra nového riaditeľa pre korporátne záležitosti a udržateľnosť. Je ním odborník na komunikačné a korporátne záležitosti Michal Dyttert, ktorý doteraz pôsobil na podobných pozíciách naprieč rôznymi spoločnosťami a sektormi v súkromnej aj verejnej sfére.

„Mojou prioritou na novej pozícii bude otvorená komunikácia s externým prostredím a udržateľnosť značky. Coca-Cola je celosvetovou jednotkou v oblasti znalosti nápojového priemyslu. Budem pracovať na tom, aby sme na Slovensku a v Česku boli aj jednotkou v udržateľnosti,“ hovorí Dyttert.

Po štúdiu žurnalistiky a politológie začal Michal Dyttert svoju profesijnú dráhu ako novinár pre súkromné i verejnoprávne médiá na Slovensku. Medzi rokmi 2006 a 2010 bol hovorcom predsedu slovenského parlamentu.

V roku 2010 oblasť médií opustil a zamieril do sveta financií – nastúpil do britskej nadnárodnej spoločnosti Provident Financial zameranú na poskytovanie spotrebiteľských úverov. Tu zodpovedal za vzťahy s verejnosťou a CSR na Slovensku aj v Českej republike.

Následne od roku 2015 pôsobil na pozícii manažéra korporátnych záležitostí v spoločnosti Tesco na Slovensku. Počas svojho pôsobenia v Tescu zdvihol Michal Dyttert popularitu iniciatívy „Beh pre život“, z ktorej sa vďaka 20 000 účastníkom stal najväčším charitatívnym behom v krajine na podporu výskumu rakoviny.

„Okrem iného som sa tiež zúčastnil vývoja novej produktovej rady zdravých desiat pre deti. Tie sa nakoniec dostali aj na ďalšie európske trhy, kde Tesco pôsobí,“ dopĺňa Dyttert.

Do spoločnosti Coca-Cola HBC CZ/SK prichádza Michal Dyttert po ročnom pôsobení na Ministerstve investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Slovenskej republiky, kde pracoval na pozícii riaditeľa komunikácie.

Na pozícii riaditeľa pre korporátne záležitosti a udržateľnosť nahradil Lukáša Zapletala, ktorý sa v rámci spoločnosti presunul na pobočku v Singapure, kde teraz pôsobí ako Legal Operations Director.

„Mám dôveru v to, že Michal bude skvele zapadať do nášho tímu a rodiny Coca-Cola HBC a že pod jeho vedením bude náš lokálny tím ďalej rozvíjať priority v oblasti korporátnych záležitostí a udržateľnosti. Čakajú nás veľké úlohy, akými sú zvyšovanie podielu recyklátu v našich plastových fľašiach, zavádzanie zálohového systému na Slovensku alebo komunikácia našich významných investícií do automatizácie či zlepšovanie našej misie udržateľnosti,“ uviedol Dan Timotin, generálny riaditeľ Coca-Cola HBC Česko a Slovensko.

(ts)

Reťazce.sk
Reťazce.sk
Reťazce.sk písali predovšetkým o maloobchode v Bratislave, sústredili sa na centrum Bratislavy a väčšinou na gastroscénu. Zaujímali sa predovšetkým o inovatívne nezávislé projekty. Projekt v rôznych podobách fungoval od roku 2009. Autorom a zodpovednou osobou za obsah bol Radoslav Augustín. V histórii na projekte spolupracovali i Lukáš Kočišek a Ivan Krasko. Redakcia Mediahub.sk od novembra 2018 na obsahu projektu pokračuje. Doménu Reťazce.sk sme získali od spoločnosti VisuArt, s.r.o. a stala sa súčasťou nášho projektu. Portál Reťazce.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne