2.8 C
Bratislava
piatok, 26. apríla 2024

Urban park v bratislavskej Rači bol dnes oficiálne otvorený

Najčítanejšie

Mládež používala Urban park i napriek zákazu už niekoľko týždňov, čo niektorých miestnych obyvateľov značne pohoršovalo, keďže deti a mládež chodili do priestoru parku i napriek dočasnému oploteniu a zákazu.

V pondelok 29. novembra bol Urban park oficiálne skolaudovaný a už nič nebráni jeho využívaniu, okrem aktuálnej pandemickej situácie. Informoval o tom starosta Rače Mgr. Michal Drotován.

Urban park vznikol revitalizáciou asfaltovej plochy v tesnom susedstve s novým multifunkčným ihriskom, ktoré buduje Fitcentrum W.M. Rača. Nové ihrisko budú používať hlavne priaznivci mestských športov ako skateboarding, streetball, inline a kolobežiek.

„Dnes sa podarilo konečne „papierovo“ dotiahnuť kolaudáciu urbanparku a dnešným dňom je právoplatná. V najbližšom čase sa odstránia zvyšky stavebného oplotenia a nastaví sa systém údržby – skejtpark je však možné oddnes už aj oficiálne používať,“ uviedol Michal Drotován, starosta Rače.

„Autormi návrhu Urban parku sú skúsení architekti z pražského ateliéru U/U, ktorí majú za sebou výstavbu viacerých obľúbených skate parkov v Prahe a okolí,“ uviedla v minulosti Lenka Plavuchová Antalová, viceprimátorka Bratislavy a poslankyňa MČ Rača, ktorá sa v prvej fáze zhostila tohto projektu a komunikovala s architektmi.

„Plánujeme spoločne aj s Hl. mestom SR Bratislava akciu pre skejterov, ale pre súčasný stav ohľadom Covid19, bude pravdepodobne až na jar. Ďakujeme za dotáciu Hl. mesta SR Bratislava a dotáciu Úradu vlády SR. Chcel by som pri tejto príležitosti vyzdvihnúť a poďakovať sa za prácu Lenky Antalovej Plavuchovej, ktorá sa v prvej fáze zhostila tohto projektu a komunikovala s architektmi a projektami spoločne s pani Kmeť Gáal, neskôr po ich odchode prevzala projekt Marta Štefánková a v rámci výstavby a dozoru p. Borovský a p. Štrbáková, “ doplnil Drotován.

„Nakoľko skatebording je už aj olympijsky šport verím, že na tomto ihrisku v budúcnosti vyrastie aj nejaká olympionička alebo olympionik. Držím palce!,“ uzavrel Michal Drotován.

„Som presvedčená, že je správne investovať do rozvoja priestorov pre pohyb, stretávanie sa a socializáciu mladých ľudí. Urban park je príkladom, že dobre navrhnutý verejný priestor sa začne hneď intenzívne používať aj bez veľkej reklamy,“ uviedla Lenka Plavuchová Antalová.

Autor fotografií: Rasťo Blaško

Marián Luha
Marián Luhahttp://www.racianskyvecernik.sk
Som šéfredaktorom portálov Bratislavský Večerník a Račiansky Večerník. Študoval som na masmediálnych fakultách na univerzitách na Slovensku a v Českej republike. V minulosti som pôsobil vo viacerých printových a elektronických médiách. V súčasnosti okrem portálov Bratislavskyvecernik.sk, Racianskyvecernik.sk a Novomestskyvecernik.sk vediem aj portály Mediahub.sk a Retazce.sk, ktoré sa ale začiatkom roka 2023 zlúčili pod jeden brand Bratislavský Večerník.sk. Zároveň vediem i printové noviny Račiansky Večerník a Novomestský Večerník. Žijem v najkrajšej bratislavskej mestskej časti Rača.👍🍀😉 Svoje tipy na články mi môžete zasielať na e-mail: marian@luha.sk, alebo telefonicky, sms na 0950 355 504. Ďakujem. Články o Rači nájdete > TU

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne