5.9 C
Bratislava
streda, 24. apríla 2024

Mediálna spoločnosť BAUER MEDIA upozorňuje na pokusy o podvod. Rádio Expres a Europa 2 čelia pokusom o zneužitie svojho mena

Najčítanejšie

BAUER MEDIA Slovakia zastupuje tri úspešné rádiá – Rádio Expres, Europa 2 a Jemné. Ide o najsilnejšiu audio skupinu na slovenskom trhu.

Je súčasťou Bauer Media Group, ktorá tvorí obsah a poskytuje služby celosvetovo pre viac ako 200 miliónov čitateľov a poslucháčov. Spoločnosť Bauer, ktorá je rodinnou firmou už po 5 generácií, pôsobí v 14 krajinách a má približne 15 000 zamestnancov.

Rádio Expres a Europa 2 čelia pokusom o zneužitie svojho mena a mien svojich moderátorov na podvod. Nedávno založené profily na sociálnych sieťach sa vydávajú za moderátorov obľúbených rádií a snažia sa od ľudí vylákať peniaze.

Nič netušiacich poslucháčov sa snažia nalákať na falošnú výhru a pýtajú si osobné údaje a kreditné karty výhercov. Tvrdia, že ide o súťaž, je to však pokus o podvod.

„Dávajte si, prosím, pozor na falošné profily na sociálnych sieťach a podvodné stránky zneužívajúce naše značky. Tak, ako v minulosti, aj teraz upozorňujeme, že naše rádiá neorganizujú žiadne súťaže mimo svojich oficiálnych webstránok, a nikdy si nepýtame údaje z platobných kariet. Súťaže organizujeme len na oficiálnych stránkach a profiloch našich rádií,“ uviedol marketingový riaditeľ BAUER MEDIA Slovakia Tomáš Halmeš a prosí poslucháčov a fanúšikov, aby boli ostražití.

BAUER MEDIA Slovakia podvodné stránky a profily nahlásila a v súvislosti s týmito pokusmi o podvod sa obrátila na políciu.

„Tieto profily majú často len veľmi málo alebo žiadnych priateľov. Často tiež nemajú žiadne lajky na profilových fotografiách či celkovo im nikto nič nekomentuje. V prípade týchto podvodných profilov sme zaregistrovali, že mávajú vypnutú možnosť komentovania príspevkov. Je známe, že zakročenie Facebooku proti falošným profilom býva pomalé, je ale dôležité tieto profily nahlasovať,“ ako upozorňuje Mario Marcinek z agentúry Neuropea, falošný profil môže každý identifikovať napríklad podľa toho, že vznikol len nedávno.

Toto sú zatiaľ identifikované podvodné stránky, ktoré našli:
https://sites.google.com/view/matkrnok/halaman-muka/
https://sites.google.com/view/vladovarecha2021/
https://www.facebook.com/Vlado.europe2021/

Ak narazíte na podozrivú stránku alebo falošný profil, nahláste to prosím na expres@expres.sk

(ts)

 

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne