5.9 C
Bratislava
streda, 24. apríla 2024

Vajnory získali peniaze na prístavbu školy a vybudovanie školského ihriska z programu IROP

Najčítanejšie

Vajnory dostanú na základe výzvy IROP-PO7-SC74-2021-73
na prístavbu Základnej školy Kataríny Brúderovej nenávratný finančný príspevok vo výške 95% – 2 798 142,28 €.

Zabezpečenie finančných prostriedky na spolufinancovanie realizovaného projektu vo výške rozdielu celkových oprávnených výdavkov projektu a žiadaného nenávratného finančného príspevku v súlade s podmienkami poskytnutia pomoci by malo byť vo výške 147 270,65 €.

Vďaka týmto prostriedkom by sa malo podariť rozšíriť kapacitu školy o 6 nových tried, 2 odborné učebne a jednu pohybovú triedu a súčasťou by malo byť aj nové multifunkčné ihrisko, bežecká dráha, vonkajšie učebne aj workoutové ihrisko.

Hlasovanie o tomto zámere sa uskutočnilo dňa 21. júla 2021 na MZ zámere:
Vyčlenený balík v roku 2021 je vyše 31 miliónov eur, rozpočet výzvy bude navýšený o ďalších 9 miliónov eur v budúcom roku.

Na podporu ZŠ tak pôjde spolu 40 miliónov eur. „Táto obrovská suma peňazí je pre Vajnory výzvou, aby boli preinvestované v zmysle vysokých štandardov hodnoty za preinvestované financie. Je to po troch rokoch funkčného obdobia súčasného vedenia a relatívnych neúspechoch podávania veľkých projektov milé prekvapenie pred Vianocami,“ uviedol Juraj Ondruška, predseda občianskeho združenia VSV – Vinohradnícky spolok Vajnory.

„Týmto by som rád poďakoval za všetkých vajnorákov vedeniu úradu a jeho zamestnancom za svedomitú prácu na príprave a podávaní projektu. Osobne sa týchto procesov zúčastňujem a viem koľko je to práce a zodpovednosti. Verím, že aj keď termíny tlačia verejnosť dostane možnosť participovať pri dolaďovaní detailov realizácie a konečne dostane k dispozícii podrobnejšiu dokumentáciu a vizualizácie,“ doplnil Juraj Ondruška, ktorý v komunálnych voľbách vo Vajnoroch v roku 2018 skončil druhý za súčasným starostom Michalom Vlčekom (1327 hlasov), ktorý získal len o 182 hlasov viac ako Juraj Ondruška (1145 hlasov).

(fb)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne