8.1 C
Bratislava
štvrtok, 25. apríla 2024

Dominik Vrba a dobrovoľní hasiči z Rače zorganizovali pre deti vianočné podujatie na Rendezi

Najčítanejšie

Ak máte doma ozdoby na vianočný stromček, ktoré už nepoužívate, alebo ktoré viete doma sami vyrobiť, mohli ste v sobotu 18.12. prísť pomôcť vyzdobiť stromček na námestí v bratislavskej mestskej časti Rača-Rendez. Podujatie malo úspech a preto ho plánujú organizátori každoročne zopakovať a želajú si, aby sa stalo tradíciou tejto mestskej časti.

Stromček chcú ponechať ozdobený do Troch kráľov a následne sa potom ozdoby pozbierajú a vrátia späť ľuďom, ak ich budú chcieť, alebo ich uschovajú a použijú budúci rok.

Ľudia boli prekvapení, že sa niečo deje na Rendezi. A vyjadrili názor že „starosta, ktorý tu vyrastal, úplne na Rendez zabudol“. Rendez je smutný, svetelná výzdoba je len na Dopravnej ulici v podobe dvoch hviezd a na stromčeku boli len farebné sviečky.

Námestie vôbec nevyzerá ako námestie. Zničený asfalt, dokaličený bufet s neporiadkom vo vnútri aj vonku. Vedenie mestskej časti mohlo neporiadok aspoň pred Vianocami odpratať a dať tam napríklad Betlehém…

Takže vďaka tejto vianočnej akcii mali miestni obyvatelia aspoň trochu radosti. Aj vďaka aktivite týchto mladých ľudí sa to v budúcnosti môže zmeniť a ľudia Rendez prestanú pejoratívne nazývať ako „Opičí ostrov.“

Akciu organizoval poslanec miestneho zastupiteľstva Dominik Vrba z poslaneckého klubu Spoločný Cieľ s pomocou račianskych dobrovoľných hasičov. Ozdobený vianočný strom sa nachádza na námestí na Dopravnej ulici č.51, oproti potravinám Terno.

„Myšlienku mi pred pár rokmi posunuli dve mamičky z Rendezu. Povedali, že si vedia predstaviť, ako by sme všetci spoločne ozdobovali ten stromček. Tak som sa toho chytil, domyslel som niektoré veci a mohla sa konať akcia,“ prezradil pre Bratislavský večerník Dominik Vrba, poslanec miestneho zastupiteľstva Bratislava-Rača za oblasť Východné.

„Naši dobrovoľní hasiči sú úžasní, stále makajú na sebe ale aj na výjazdoch, súťažiach a akciách. Keďže majú rôznu techniku a rôzne školenia, oslovil som ich, či by mi nevedeli prísť pomôcť, predsa len už majú akú takú prax s lezením po rebríku a podobne. Chcem sa im touto cestou veľmi poďakovať za pomoc a prínos pre akciu, teším sa na ďalšie spolupráce,“ doplnil Dominik Vrba.

„Každé Vianoce mi pripomenú detstvo, pripomenú mi aj ľudí, ktorí tu už s nami nie sú. Pripomenú mi mojich starých rodičov, ktorých sme tak veľmi ľúbili a ľúbime doteraz. Pre dobrú vec sa vždy dobre pomáha a hlavne, ak je vidieť aj výsledok. Naše hasičské heslo je: „Bohu na slávu, blížnemu na pomoc“! Je to naše poslanie,“ prezradila sa pre Bratislavský večerník Mgr. Bc. Daniela Rősselová Olenočinová, veliteľka Dobrovoľného hasičského zboru Bratislava-Rača.

„Račanskí hasiči sú naozaj skvelá, veselá a pracovitá partia. Dúfam im to vydrží na dlhé roky a račania už nikdy nedopustia, aby ich niekto chcel zrušiť. Vianoce sú časom, kedy sa ľudia spájajú a spája ich práve dobro. To dobro by si mali ľudia držať v sebe po celý rok. Želáme všetkým krásne a pokojné Vianoce, prežité v kruhu blízkych,“ doplnila Daniela Rősselová Olenočinová.

Marián Luha
Marián Luhahttp://www.racianskyvecernik.sk
Som šéfredaktorom portálov Bratislavský Večerník a Račiansky Večerník. Študoval som na masmediálnych fakultách na univerzitách na Slovensku a v Českej republike. V minulosti som pôsobil vo viacerých printových a elektronických médiách. V súčasnosti okrem portálov Bratislavskyvecernik.sk, Racianskyvecernik.sk a Novomestskyvecernik.sk vediem aj portály Mediahub.sk a Retazce.sk, ktoré sa ale začiatkom roka 2023 zlúčili pod jeden brand Bratislavský Večerník.sk. Zároveň vediem i printové noviny Račiansky Večerník a Novomestský Večerník. Žijem v najkrajšej bratislavskej mestskej časti Rača.👍🍀😉 Svoje tipy na články mi môžete zasielať na e-mail: marian@luha.sk, alebo telefonicky, sms na 0950 355 504. Ďakujem. Články o Rači nájdete > TU

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne