5.9 C
Bratislava
streda, 24. apríla 2024

Nové Mesto zapojilo materskú školu na Letnej ulici do projektu hospodárenia s dažďovou vodou

Najčítanejšie

Väčšie záhrady vyžadujú poriadny polievací systém, menšie si môžu dovoliť aj polievanie dažďovou vodou. Vodu treba v prvom rade odviesť od nehnuteľnosti, aby nedošlo k poškodeniu základov. Neodvedieme ju ale do kanalizácie, ale zadržíme ju v dažďovej nádobe a môžeme ju sekundárne využiť.

„Je dôležité, aby všetky tie dažde ktoré tu spadli hned nestiekli, aby sme o tu vodu neprišli. Svojim spôsobom rozkladáme to obdobie kedy vodu máme,“ prezradil záhradník František Laššák ku zberu dažďovej vody pre Rádio Slovensko vo vysielaní moderátorke Barbare Štubňovej.

Mestská časť Bratislava-Nové Mesto sa rozhodla pre zachytávanie a ďalšie využitie dažďovej vody v materskej škole na Letnej ulici, ktorá sa nachádza v Bratislave, v pokojnej zóne, mestskej časti.

Materská škola je zameraná na enviromentálnu výchovu a pohybovo-športovú výchovu. Je súčasťou Základnej školy na Riazanskej 75 v Bratislave už od roku 2002.

„Dažďová voda nepatrí do kanála. Dobrý hospodár to vie a rozumne ju využije. O významne vody pre životné prostredie a klímu je dôležité vzdelávať už najmenších. Najlepšie na názorných ukážkach a skúsenostiach. Preto nie je žiadnou náhodou, že sme do jedného z našich projektov hospodárenia s dažďovou vodou zapojili aj našu najväčšiu Materskú školu na Letnej ulici. V uplynulých dňoch sme tu vybudovali moderný vodozádržný systém – do zeme sme umiestnili veľké vsakovacie zariadenie, ktoré bude zachytávať, zhromažďovať a postupne uvoľňovať vodu do pôdy,“ uviedol Mgr. Rudolf Kusý, starosta mestskej časti Bratislava-Nové Mesto.

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne