7.2 C
Bratislava
piatok, 26. apríla 2024

Spoločnosť Fun Media Group sa rozrástla a zmenila názov na Radio Group, pod ktorým zastrešuje dve slovenské rádiá

Najčítanejšie

Skupina Radio Group zastupuje dve celoplošné rozhlasové stanice na Slovensku. Spoločnosť tak spojila dve slovenské rádiá pod jednu strechu, historicky prvú komerčnú rozhlasovú stanicu Fun rádio a Rádio Vlna s dlhoročnou tradíciou.

Mediálna skupina Radio Group chce pokračovať v rozvoji slovenských rozhlasových staníc a pritom využiť potenciál tohto spojenia.

„Vždy bolo našou víziou prinášať neustále nový obsah a rozvíjať nové formáty pre čo najširší okruh poslucháčov. Teraz máme možnosť túto víziu naplniť. Spojením s Rádiom Vlna môžeme prinášať tento zážitok väčšej a rozmanitejšej cieľovej skupine. Veríme, že tento významný krok a spokojnosť poslucháčov ešte viac posilní našu pozíciu na trhu. Vzhľadom na vývoj v posledných mesiacoch a zmeny majiteľských štruktúr v niektorých súkromných slovenských rádiách totiž očakávame po tejto konsolidácii cielenejšie formátovanie a ostrejšiu konkurenciu,“ priblížil tento významný krok CEO skupiny Radio Group Rastislav Dutka.

Fun rádio vysiela už viac ako tridsať rokov. Na Slovensku je tak najdlhšie vysielajúcou komerčnou rozhlasovou stanicou s dlhodobou tradíciou, ktorá vysiela na 17 frekvenciách. Rádio Vlna je aktuálne štvrtou najpočúvanejšou komerčnou stanicou na Slovensku so stálou poslucháčskou základňou.

Radio Group zastrešuje obe rádia programovo aj obchodne. Do portfólia patria okrem rozhlasových staníc aj ich webové stránky, sociálne siete a tiež nová herná aplikácia Fun Games, v ktorej sa môžu fanúšikovia nielen zabaviť, ale aj hrať o zaujímavé vecné ceny.

Kombináciou oboch rádií získala spoločnosť Radio Group široký záber a ponúka tak zadávateľom reklamy výrazný zásah v počúvanosti, kvalitného poslucháča a cenovo efektívny nákup reklamných kampaní.

Týždenná počúvanosť kombinácie Fun rádio a Rádio Vlna je 1,77 milióna poslucháčov, čo predstavuje takmer 40 % celkovej trhovej počúvanosti všetkých rádií. Z toho viac ako tri štvrtiny poslucháčov sú súčasťou produktívnej cieľovej skupiny 14 až 54 rokov (zdroj údajov: MML – 2Q+3Q/2021).

„Obe rádiá majú svoje silné stránky. Fun rádio je najzábavnejšie rádio na Slovensku, v ktorom vysielajú najlepší moderátori na našom trhu, čo chceme určite zachovať. Zároveň chceme tak ako doposiaľ hrať najlepšiu súčasnú hudbu, chodiť za poslucháčmi aj mimo vysielacieho štúdia na Leškovej 5 a pokračovať tak v obľúbených vysielaniach pomocou nášho externého mobilného štúdia z rôznych miest na Slovensku i v zahraničí. Fun rádio je silné aj v online priestore, kde okrem špecializovaných internetových rádií zabáva svojich fanúšikov videami či podcastami,“ vyjadril sa k spojeniu dvoch rádií a plánoch programový riaditeľ Radio Group Marek Mikúšek.

„Rádio Vlna je zase synonymom najlepšej oldies hudby, no zároveň pravidelne prináša svojim poslucháčom aktuálne informácie v jasnom a stručnom formáte. Naďalej budeme pokračovať v realizácii úspešných Oldies Párty Rádia Vlna, pretože sú na Slovensku jedinečné. Nejde len o klasickú oldies diskotéku, ale o zábavu s moderátormi Rádia Vlna a hitmi overenými časom v rôznych mestách po celom Slovensku. Súčasťou toho sú aj veľmi obľúbené oldiesky priamo u poslucháčov doma,“ doplnil Marek Mikúšek.

(ts)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne