7.2 C
Bratislava
piatok, 26. apríla 2024

Matúš Vallo získal ocenenie „Najlepší primátor“ od pochybnej neziskovej organizácie

Najčítanejšie

V ankete Mayors of the Europe sa objavil Matúš Vallo v zozname najlepších európskych primátorov, za jeho úspechy označili boj s pandémiou, pokračujúcu revitalizáciu hlavného mesta a pozitívny postoj k zlepšovaniu klímy.

Primátor sa najprv na svojom facebookovom profile ocenením pochválil, neskôr ale svoj status pre kritiku stiahol. Informáciu priniesol portál HNonline.sk.

„Podľa informácií uvedených na webovej stránke mayorsofeurope.eu má byť jej správcom chorvátska neziskovka Centrum pre analýzu politiky so sídlom v Záhrabe, ktorá však má nepriehľadnú minulosť,“ uviedol portál HNonline. 

„Boli sme upozornení na nezrovnalosti ohľadom nominácii v danom ocenení,“ priblížil pre HNonline.sk bratislavský magistrát dôvod prečo status neskôr stiahli.

Portál Pražský deník upozorňuje, že organizácia ktorá anketu zverejnila, neuviedla na základe akých kritérií rozhodla o laureátoch, o organizácii sa nedajú dohľadať žiadne informácie kto za ňou stojí. Identita  a fotografie ľudí ktorí anketu vyhlásili sú podľa Pražského deníka stiahnuté z fotobanky.

Matúš Vallo bol zvolený za primátora Bratislavy po voľbách v roku 2018 a bude sa v roku 2022 uchádzať o znovuzvolenie, zároveň si podľa kuloárnych informácii, zakladá i politickú stranu so zatiaľ pracovným názvom Team Bratislava.

Jeho kandidatúru finančne podporili spolumajitelia spoločnosti ESET, ktorí stoja i za vznikom denníka N a politickej strany Progresívne Slovensko.

„Bratislavu vediem už tri roky a neskutočne nás baví zlepšovať naše milované hlavné mesto. Na začiatku roka 2022 sme spustili reguláciu parkovania PAAS, intenzívne pracujeme na predĺžení Petržalskej električkovej trate až po Janíkov dvor, napreduje aj revitalizácia kúpeľov Grössling a projekt Živé námestie,“ uviedol dnes Matúš Vallo na sociálnej sieti. 

„Stále tvoríme Živé miesta – projekty z programu obnovy verejných priestorov Bratislavy, tento rok chceme naďalej skrášľovať verejný priestor, opraviť ulice a priniesť do nich kvalitné detaily, dlažbu a zeleň. Aj tento rok zasadíme tisíce kvetov a stromov. Pripravujeme sa na ťažký mesiac s omikronom, ale pokračujeme pri tom aj v práci na krajšej, príjemnejšej a bezpečnejšej Bratislave, čo ma napĺňa radosťou,“ doplnil primátor Bratislavy.

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne