5.6 C
Bratislava
piatok, 29. marca 2024

Dom smútku v Rači prejde v lete rekonštrukciou

Najčítanejšie

„Dom smútku je dlhodobo v zlom technickom stave. Nakoľko ide o miesto, kde sa lúčime so svojimi blízkymi, je táto situáciu vnímaná veľmi citlivo. Obrátil som sa priamo na spoločnosť Marianum, ktorým som celú situáciu ozrejmil a požiadal ich o riešenie,“ uviedol Ján Polakovič, PhD., poslanec mestskej časti Bratislava-Rača, z iniciatívy Spoločný Cieľ.

„Som rád, že spoločnosť Marianum zareagovala promptne a ústretovo. Prisľúbili, že rekonštrukcia prebehne už v lete tohto roku, spolu s okolitými chodníkmi. Miesto poslednej rozlúčky tak bude opäť dôstojné, tak ako mu prináleží,“ doplnil Ján Polakovič.

„Opravu domu smútku na cintoríne v Rači plánujeme zrealizovať v letných mesiacoch tohto roka. Súčasťou opravy bude aj chodník v okolí domu smútku. Zároveň tento rok plánujeme dokončenie rozšírenia cintorína,“ potvrdila informáciu pre Bratislavský večerník Katarína Šemberová vedúca oddelenia komunikácie z organizácie Marianum.

Okrem priľahlých chodníkov, tiež pripravia kabeláž resp. vonkajšie osvetlenie a v celom areáli budú osadené lavičky. Miestny poslanec Polakovič zároveň požiada spoločnosť Marianum, aby pri rekonštrukcii vybavili dom smútku aj ozvučením, pre potreby vonkajšieho prostredia.

(fb, red)

Marián Luha
Marián Luhahttp://www.racianskyvecernik.sk
Som šéfredaktorom portálov Bratislavský Večerník a Račiansky Večerník. Študoval som na masmediálnych fakultách na univerzitách na Slovensku a v Českej republike. V minulosti som pôsobil vo viacerých printových a elektronických médiách. V súčasnosti okrem portálov Bratislavskyvecernik.sk, Racianskyvecernik.sk a Novomestskyvecernik.sk vediem aj portály Mediahub.sk a Retazce.sk, ktoré sa ale začiatkom roka 2023 zlúčili pod jeden brand Bratislavský Večerník.sk. Zároveň vediem i printové noviny Račiansky Večerník a Novomestský Večerník. Žijem v najkrajšej bratislavskej mestskej časti Rača.👍🍀😉 Svoje tipy na články mi môžete zasielať na e-mail: marian@luha.sk, alebo telefonicky, sms na 0950 355 504. Ďakujem. Články o Rači nájdete > TU

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne