7.3 C
Bratislava
štvrtok, 25. apríla 2024

Tomáš Korček pracuje na odstránení mega obrazovky z Novomestskej tržnice

Najčítanejšie

Poslanec z bratislavskej mestskej časti Nové Mesto z iniciatívy „Nové Mesto – Náš Domov“ Tomáš Korček, spolu s vicestarostom Branislavom Filipovičom a poslancom Liborom Gašpierikom pracujú na odstránení megaobrazovky na Novomestskej tržnici.

Obrovská reklamná obrazovka na streche tržnice dlho vyrušovala obyvateľov bytových domov, chodcov aj vodičov na okolitých uliciach. Hlavné príčiny boli dve: platná nájomná zmluva z minulosti a to, že obrazovka je majetkom dnes už bývalého nájomcu – súkromnej firmy.

Tomáš Korček spolu s kolegom Liborom Gašpierikom dlhší čas hľadali nejaké riešenie na jej odstránenie. „Aj keď po našej iniciatíve táto obrazovka už vyše roka nič do okolia nepremieta, mnohí sa ma pýtate, čo sa aktuálne vo veci deje. Koncom roku 2020 sme presadili jej vypnutie a navrhli sme, aby ju prevádzkovateľ tržnice, organizácia EKO – podnik VPS prevzala do svojho vlastníctva ako vyrovnanie nedoplatkov bývalého nájomcu. (S tým, že ju následne odstráni.) Vlastník obrazovky však po určitom čase prestal s podnikom komunikovať,“ uviedol JUDr. Tomáš Korček, poslanec mestskej časti Bratislava-Nové Mesto.

„Veci sa našťastie v posledných týždňoch pohli. Vo veci nedoplatkov bol súdom vydaný platobný rozkaz. Po nadobudnutí jeho právoplatnosti a vykonateľnosti bude môcť podnik rozbehnúť exekúciu. Spoločne s vicestarostom Branislavom Filipovičom sme zabezpečili, aby prevádzkovateľ tržnice v budúcnosti nehľadal žiadneho nového zmluvného partnera na takéto (ani podobné) reklamné zariadenia,“ doplnil Tomáš Korček.

Po vyjasnení aktuálnych vlastníckych vzťahov k obrazovke ju odstráni buď EKO – podnik VPS, alebo nový majiteľ, ktorý vzíde z dražby. Mega obrazovka by tak konečne nadobro zmizla zo strechy tržnice.

(fb)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne