6.2 C
Bratislava
streda, 24. apríla 2024

Primátor Vallo: Do komunálnych volieb 2022 ideme silnejší, zakladáme mestskú stranu Team Bratislava

Najčítanejšie

Tak ako sme avizovali v našom článku už vo štvrtok 20. januára Matúš Vallo si zakladá pre komunálne voľby politickú stranu Team Bratislava.

Dnes, v utorok 25. januára, ohlásil Matúš Vallo svoju opätovnú kandidatúru na primátora Bratislavy. Spolu s tímom blízkych spolupracovníkov, odborníkov a bratislavských osobností avizoval aj zámer posilniť Team Vallo na mestskú stranu Team Bratislava. Na vznik prvej mestskej strany v histórii Bratislavy budú s dobrovoľníkmi najbližšie týždne zbierať v uliciach mesta podpisy.

“Vyše tri roky pracujem pre Bratislavu ako primátor. Baví nás meniť Bratislavu a vidieť, že takmer každý deň sa dá urobiť niečo, čo ľuďom v Bratislave zlepšuje život. Od tých najväčších vecí až po úplne najmenšie drobnosti, na ktoré sa zvyklo v Bratislave zabúdať. A vidíme, že sa to dá,” povedal na tlačovej besede Vallo a dodal: “V tejto práci chcem spolu s tímom pokračovať a preto budem v najbližších komunálnych voľbách obhajovať post primátora.”

Vallo tiež uviedol, že do volieb, ktoré sa budú konať na jeseň 2022, chce ísť aj s tímom silnejší. “Nie sme naivní. Vieme, že za uplynulé tri roky sme mnohým silným hráčom v meste skrížili plány a že sa zo všetkých síl budú snažiť Bratislavu vrátiť do starých koľají. Súboj o udržanie smerovania Bratislavy nebude ľahký a nemôžeme si dovoliť ho podceniť. Team Vallo preto posilňuje na Team Bratislava, prvú mestskú stranu v histórii Bratislavy. Naším cieľom je zapojiť do práce pre mesto ešte viac šikovných ľudí, nielen v úlohách starostov, ale aj mestských či miestnych poslancov.”

Medzi zakladajúcimi členmi Teamu Bratislava budú všetci kľúčoví spolupracovníci primátora z radov poslancov a odborného zázemia magistrátu, ale aj noví ľudia, ktorí sa k nim už dnes pridávajú.

“Podarilo sa nám na meste vytvoriť atmosféru spolupráce, vďaka čomu sme presadili veľa dôležitých zmien,” uviedla viceprimátorka Bratislavy Lenka Antalová Plavuchová a dodala: “Silnejší toho presadíme ešte oveľa viac.”

Vyjadril sa aj Matúš Čupka, zakladateľ Zelenej hliadky a vedúci oddelenia na miestnom úrade v Rači: “Rovnako ako Matúš, som v komunálnej politike štvrtý rok. Cez prácu na úrade som spoznal špecifiká komunálu aj typ ťažkostí, ktoré v snahe zlepšovať chod vecí treba prekonávať. Vidím, že Matúš s tímom to zvládajú výborne a že im na meste úprimne záleží. Chcem v tom ísť s nimi, spolu budeme silnejší.”

Team Bratislava posilní aj organizátorka festivalu Atmosféra, Margaréta Pavlovová, ktorá je zároveň v prípravnom výbore mestskej strany. “Spôsob, akým Matúš Vallo a ľudia okolo neho menia Bratislavu, mi je veľmi sympatický a blízky. Netajím sa, že to bol jeden z hlavných dôvodov, prečo som sa stala Bratislavčankou. Veľmi rada sa k tejto skvelej partii pridám a pomôžem jej v úsilí zlepšovať naše mesto,” povedala Pavlovová.

Matúš Vallo tiež uviedol, že v najbližšie dni a týždne budú s tímom dobrovoľníkov v uliciach mesta zbierať podpisy za vznik mestskej strany. “Súdržnosť obyvateľov sa stala silou nášho mesta, a som za to na nás hrdý. Bude mi cťou, ak mne a Teamu Bratislava dáte dôveru a podporu viesť naše mesto aj ďalšie štyri roky,” uzavrel.

Pozrite si volebný spot v ktorom predstavil primátor vznik novej strany:

(red, ts)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne