8.1 C
Bratislava
štvrtok, 25. apríla 2024

Aktuálna nehoda, znovu na Račianskej ulici (aktualizované)

Najčítanejšie

Vo večerných hodinách v sobotu 29. januára sa opäť stala nehoda na Račianskej ulici v bratislavskej mestskej časti Nové Mesto. „Obľúbené miesto“ bratislavských vodičov električková trať na križovatke Račianska/Jarošova.

Naposledy sa obdobná nehoda na tomto mieste, kedy sa vozidlo dostalo na električkovú trať stala 30. decembra 2021.

Dôvodom častých nehôd v tomto úseku bude pravdepodobne skutočnosť, že vodorovné dopravné značenie je počas dažďa a zlého počasia na vozovke takmer neviditeľné a koľajisko električkovej trate je roky neprekryté dlažbou, alebo iným vhodným povrchom.

Dopravný podnik hlavného mesta spoje električiek dočasne presmeroval. „Z dôvodu prekážky na trati na Račianskej ulici je premávka linky 3 upravená nasledovne: Linka 3 premávajúca z Jungmannovej je od zastávky „Blumentál“ odklonená cez Vazovovú a Krížnu späť do Petržalky. Linka 3 premávajúca z Komisárok skrátená trasa po Depo Krasňany a späť na Komisárky. V úseku Depo Krasňany – Račianska – Blumentál použite linku X3, “ uviedol DPB na svojom webe.

Bratislavský večerník oslovil Dopravný podnik, zisťovali sme ako dlho bol úsek neprejazdný a či sa na tomto úseku stávajú nehody často. „Z dôvodu prekážky na trati (auto v koľajisku) bola električková doprava obojsmerne na Račianskej ulici dočasne prerušená v čase od 17:49 do 18:54. Na trase bola zabezpečená náhradná autobusová doprava linkou X3 v čase 17:51 – 20:00. K poškodeniu koľají neprišlo,“ uviedol pre Bratislavský večerník Martin Chlebovec, hovorca spoločnosti Dopravný podnik Bratislava.

„Vo všeobecnosti môžeme konštatovať, že sa podobné nehody áut v koľajisku stávajú pomerne často. Touto cestou preto apelujeme na vodičov, aby prechádzali priecestím obozretne alebo neskúšali jazdu autom po koľajisku. To slúži električkovej doprave,“ doplnil Martin Chlebovec.

(fb, red)

Marián Luha
Marián Luhahttp://www.racianskyvecernik.sk
Som šéfredaktorom portálov Bratislavský Večerník a Račiansky Večerník. Študoval som na masmediálnych fakultách na univerzitách na Slovensku a v Českej republike. V minulosti som pôsobil vo viacerých printových a elektronických médiách. V súčasnosti okrem portálov Bratislavskyvecernik.sk, Racianskyvecernik.sk a Novomestskyvecernik.sk vediem aj portály Mediahub.sk a Retazce.sk, ktoré sa ale začiatkom roka 2023 zlúčili pod jeden brand Bratislavský Večerník.sk. Zároveň vediem i printové noviny Račiansky Večerník a Novomestský Večerník. Žijem v najkrajšej bratislavskej mestskej časti Rača.👍🍀😉 Svoje tipy na články mi môžete zasielať na e-mail: marian@luha.sk, alebo telefonicky, sms na 0950 355 504. Ďakujem. Články o Rači nájdete > TU

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne