4 C
Bratislava
piatok, 26. apríla 2024

V mestskej časti Nové Mesto vzniká nové miesto pre kultúrne podujatia pod názvom STARS auditorium

Najčítanejšie

V posledných dňoch vyrástla v areáli štadióna Pasienky pútavá biela silueta
novej kultúrnej a spoločenskej scény, ktorá bude niesť meno STARS auditorium.

Efektný stan, podobný, ako používa na svoje predstavenia slávny Cirque du Soleil.
Aj tento na mieru vyrobila špičková talianska rodinná firma Anceschi.

S kapacitou 1 000 divákov prináša rozšírenie ponuky kultúrnych možností obyvateľov a návštevníkov Bratislavy, ktoré sa v poslednom období skôr zmenšujú.

Aj keď ide o dočasnú stavbu bez trvalých zásahov, bude pod svojou strechou poskytovať komfort divadla, s plnohodnotným javiskom, osvetlením, ozvučením a službami pre návštevníkov a to na obdobie nasledujúcich min. 4 rokov.

Svoje miesto tu nájdu koncerty slovenských i zahraničných kapiel rôznych žánrov, muzikály, divadlo, tanečné a iné javiskové projekty, komunitné, firemné a spoločenské eventy, ako aj programy pre rodiny s deťmi.

Nová kultúrna scéna STARS auditorium je umiestnená v mestskej časti Bratislava-Nové Mesto, hneď za nákupným centrom VIVO! (bývalým Polusom), aj vďaka veľkorysej podpore majiteľov a nájomcov areálu – spoločnosti JTRE a ŠK Slovan Bratislava, ktorý tu má tréningové centrum.

Priestor štadióna bol dimenzovaný na veľké podujatia a poskytuje preto pohodlný prístup a príjemné prostredie, ktoré prispeje k ďalšiemu rozvoju obľúbenej oddychovej zóny okolo Kuchajdy.

STARS auditorium je pripravené privítať divákov od roku 2022, keď pandemická situácia dovolí bezpečne usporiadavať verejné podujatia.

Iniciátorom myšlienky a prevádzkovateľom je agentúra Feeling, ktorá ma viac ako 25-ročné skúsenosti s usporiadavaním kultúrnych a spoločenských podujatí na Slovensku i po celom svete a ktorá vybudovala a prevádzkovala úspešné divadlo Tower Stage pod vedením Jána Ďurovčíka.

Interiér stanu sa postupne buduje a slávnostné otvorenie je naplánované na 1. apríla, vystúpením Bratislava Hot Serenaders.

Ďalšie najbližšie plánované predstavenia:

13+14.4. SĽUK Pašie
28.+29.4. Cigáni idú do neba
1.6. Younak

(ts, red)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne