7 C
Bratislava
sobota, 20. apríla 2024

V Rači našli v lesnom poraste telo muža s reznými poraneniami

Najčítanejšie

V utorok 22.2. krátko predpoludním, nahlásili policajtom nález mŕtveho tela v lesnom poraste nad bratislavskom Račou. Prvotnú informáciu priniesli Zregiony.sk.

Muž bol oblečený v športovom oblečení. Policajti ohradili miesto nálezu a vykonávali ďalšie úkony.

Podľa prvotnej obhliadky muž mal na tele bodnorezné a rezné rany. Policajti zároveň prehľadávali okolie a hľadali ďalšie stopy, súvisiace s týmto činom.

Nočného pátrania sa zúčastnili okrem policajtov aj dobrovoľní račianski hasiči. Kontrola terénu a pátranie v tme bolo veľmi náročné.

Podľa informácií Račianskeho Večerníka telo muža bolo nájdené krátko pred 8 hod. ráno nad Amfiteátrom v Knižkovej doline.

stretnutie pátracieho tímu pred Hasičskou zbrojnicou na Detvianskej ulici v Rači (zdroj foto: DHZ Bratislava-Rača)

Pátranie sa začalo o 19 hod., v pondelok 21.2. večer, kedy veliteľke dobrovoľných hasičov Daniele Olenočinovej volala suseda. Veliteľka zmobilizovala tím dobrovoľných hasičov a oslovila tiež Pohotovostný pátrací tím. „Nakoľko viem, že majú drona s termovíziou a sú to naši partneri. Následne mi volal JUDr. Vajsábel z OR PZ BRATISLAVA III. Oznámila som mu čas stretnutia o 19:45 hod. pred zbrojnicou,“ uviedla pre Račiansky Večerník Mgr. Bc. Daniela Rősselová Olenočinová.

„Stretli sme sa aj s partiou HAKA, manželkou a dcérou nezvestného, ich susedovcami a ďalšími dobrovoľníkmi. Akcia trvala od 20:00 do 24:00 hod. Niektoré miesta sme prešli viac krát. Podľa dostupných informácií od rodiny sme vedeli, že ide o športovo zdatného Račana, ktorý miloval dlhé prechádzky cez les. Preto sme hľadali na Slalomke, Severke, Bielom Kríži, Červenom Kríži, Železnej studničke… Bolo blato, preto sme predpokladali, že sa mohol šmyknúť a padnúť… Pohotovostný pátrací tím vypustil drona s termovíziou, ale dron okrem stád srniek nič nezaznamenal. Ráno som dostala informáciu, že nemusíme pokračovať a môžeme sa vrátiť na základňu, nakoľko sa nezvestný našiel kúsok nad Amfiteátrom. A tak sme stiahli všetkých dobrovoľníkov v teréne,“ uviedla pre Račiansky Večerník Mgr. Bc. Daniela Rősselová Olenočinová, veliteľka Dobrovoľného hasičského zboru Bratislava-Rača.

Nebohý Fedor Č., podľa nepotvrdených informácií pravdepodobne spáchal samovraždu. Spoločnosť a obyvatelia mestskej časti nesú prinajmenšom morálnu zodpovednosť za to, ak sa niekto z ich komunity rozhodne dobrovoľne odísť a ukončí svoj život. To by sa nikdy nemalo stávať. Račiansky Večerník vyjadruje rodine úprimnú sústrasť nad stratou milovanej osoby.

Marián Luha
Marián Luhahttp://www.racianskyvecernik.sk
Som šéfredaktorom portálov Bratislavský Večerník a Račiansky Večerník. Študoval som na masmediálnych fakultách na univerzitách na Slovensku a v Českej republike. V minulosti som pôsobil vo viacerých printových a elektronických médiách. V súčasnosti okrem portálov Bratislavskyvecernik.sk, Racianskyvecernik.sk a Novomestskyvecernik.sk vediem aj portály Mediahub.sk a Retazce.sk, ktoré sa ale začiatkom roka 2023 zlúčili pod jeden brand Bratislavský Večerník.sk. Zároveň vediem i printové noviny Račiansky Večerník a Novomestský Večerník. Žijem v najkrajšej bratislavskej mestskej časti Rača.👍🍀😉 Svoje tipy na články mi môžete zasielať na e-mail: marian@luha.sk, alebo telefonicky, sms na 0950 355 504. Ďakujem. Články o Rači nájdete > TU

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne