7 C
Bratislava
sobota, 20. apríla 2024

Vallo, Droba a Štefunko: Posilňujeme spoluprácu v Bratislave, do volieb ideme v spoločnej koalícii

Najčítanejšie

Strany Team Bratislava (TB), Sloboda a Solidarita (SaS) a Progresívne Slovensko (PS) vytvoria v metropolitnom regióne spoločnú koalíciu.

Matúš Vallo, Juraj Droba a Ivan Štefunko ohlásili v Bratislave jednotný postup do jesenných komunálnych a župných volieb.

Koalícia nominuje kandidátov na primátora hlavného mesta, predsedu Bratislavského samosprávneho kraja, starostov a starostky v Bratislave, ako aj na poslancov a poslankyne zastupiteľstiev župy, mesta a mestských častí.

„Keď som pred mesiacom na tomto mieste ohlasoval vznik mestskej strany Team Bratislava, hovoril som, že potrebujeme byť silnejší. Za tri roky práce pre mesto sme mnohým silným hráčom skrížili plány a vieme, že sa budú snažiť vrátiť Bratislavu do starých koľají. Som hrdý, že dnes potvrdzujeme svoju silu a ako zástupcovia troch strán stojíme pred vami a ohlasujeme, že do nastávajúcich komunálnych a župných volieb pôjdeme v našom meste a v našom kraji spoločne,” povedal na tlačovej besede primátor hlavného mesta Matúš Vallo.

„Dlhé rokovania a rozhovory, ktoré sme o našom meste a regióne viedli, nás ešte viac zblížili a som presvedčený, že nielen Bratislave, Bratislavskému kraju ale aj celému Slovensku ukážeme, že spolupráca nie je iba prázdne slovo ale že mu dávame skutočný obsah,” doplnil Vallo.

Vallo oznámil, že v dobe, kedy každý kope sám za seba, chcú s partnermi ukázať, že spolupráca je dôležitá. „Obzvlášť, keď potrebujeme zladiť záujmy mestských častí, mesta a samosprávneho kraja. Naším záujmom nie je ovládnuť mesto. Naším záujmom je prehĺbiť spoluprácu na všetkých jeho úrovniach a skvalitniť život obyvateľom a obyvateľkám v celom metropolitnom regióne.”

Bratislavský župan Juraj Droba vyzdvihol fungujúcu spoluprácu s primátorom hlavného mesta Matúšom Vallom. „Vytvorenie volebnej koalície s Teamom Bratislava nie je žiadnou novinkou, ale úplne logickou a prirodzenou voľbou. Som rád, že súčasťou koalície je aj Progresívne Slovensko. Zhodli sme sa na spoločných víziách, ktoré prinesú obyvateľom Bratislavy a Bratislavskej župy pokračovanie v zlepšovaní kvality života,” uviedol Juraj Droba.

Podľa Juraja Drobu sú prioritami koalície fungujúca doprava, moderné školstvo, kvalitné verejné priestory, starostlivosť o seniorov či ochrana životného prostredia. Chýbať nebude ani podpora kultúry, ochrana historických pamiatok či výstavba a rekonštrukcia športovísk. „Chceme pokračovať v rozbehnutej práci. Do volieb ideme s tímom ľudí, ktorí dokážu preniesť vízie z výkresov do realizácie,” vyhlásil bratislavský župan Juraj Droba.

Podpredseda Progresívneho Slovenska Ivan Štefunko povedal, že hnutiu PS išlo vždy o kvalitu verejných služieb a napĺňanie vízie pre Slovensko ako aj Bratislavu. “ Už keď sme podporovali Matúša Valla za primátora prvý raz, išlo nám o to, aby sme ponúkli nových ľudí, odborníčky a odborníkov, ktorí ukážu, že sa to dá robiť aj inak. Podarilo sa to a naši kandidáti a kandidátky za štyri roky dokázali, ako kvalitne sú schopní pracovať pre svoje komunity. Chceme to zopakovať, tentokrát aj v koalícii so stranami Team Bratislava a SaS,” skonštatoval zakladateľ PS.

V meste a kraji, kde majú tieto strany najväčšiu podporu, majú podľa Štefunka šancu ukázať celému Slovensku, že politika sa dá robiť aj v spolupráci a konštruktívnej atmosfére. “Ľudí už nebavia nekonečné hádky a neschopnosť dohodnúť sa ani na základných riešeniach v prospech ľudí. Som presvedčený o tom, že táto koalícia je signálom aj do budúcnosti, ako posunúť politiku na Slovensku na vyššiu úroveň,” uzavrel Štefunko.

Predstavitelia koalície uviedli, že spoločným kandidátom na primátora Bratislavy bude Matúš Vallo a kandidátom na predsedu Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba.

Koalícia nominuje kandidátov na starostov a starostky v Bratislave, ako aj na poslancov a poslankyne zastupiteľstiev župy, mesta a mestských častí.

(ts)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne