14.2 C
Bratislava
piatok, 29. marca 2024

Aktivista Ivor Švihran ohlásil svoju kandidatúru za starostu mestskej časti Ružinov

Najčítanejšie

Jedným z aktivistov, ktorý nedávno najviac bojoval za zmenu lokality v Podunajských Biskupiciach, kde možno v najbližších mesiacoch zmizne až 1500 drevín bol aj Ivor Švihran. Spoločnosť OLO má v časti zvanej Hon Vekňa vybudovať kompostáreň.

Ivor Švihran je aktivista, ktorý už v roku 2018 neúspešne kandidoval na post poslanca v mestskej časti Ružinov. V nadchádzajúcich voľbách v otvorenom liste predstavil svoj plán kandidovať za starostu Ružinova:

„Včera to bolo presne tri roky od komunálnych volieb a približne za rok sa budú konať ďalšie. Napriek tomu, že už mesiace sa vedú rôzne neverejné rokovania medzi stranami a kandidátmi, vznikajú pakty a zárodky koalícií, oficiálne sa zdá, že žiadne voľby sa nepribližujú a verejnosť má len minimum informácií o týchto procesoch. Nepáči sa mi to.

Aj to je dôvod prečo som sa rozhodol verejne oznámiť, že chcem kandidovať za starostu v Ružinove. Rok pred voľbami to nepovažujem vôbec za predčasné. Symbolicky práve tu, v lužnom lese vo Vlčom hrdle, ktorému hrozí bezprostredný zánik, pretože dnes neexistuje politická sila, ktorá ho vie zachrániť.

Je to rozhodnutie, ktoré sa rodilo dlho, v podstate od posledných komunálnych volieb, ktoré dopadli v Ružinove oproti mestu a iným mestským častiam katastrofálne a druhú najväčšiu mestskú časť si privlastnili marketéri, biznisoví ľudia, vybavovači, futbaloví chuligáni a neonacisti.

Stále som v kútiku duše čakal, že sa objaví nejaký schopný a zvoliteľný kandidát pre tieto voľby, ale čím viac sa blížil tento termín, pochopil som, že sa už ani neobjaví. Ak sa nikto nepostaví zlu, postavte sa vy. Ja sa týmto chcem riadiť.

Budem sa uchádzať v prvom rade o podporu Ružinovčanov a Ružinovčaniek. Politicky sa uchádzam o podporu slušných poslancov z klubu Team Vallo pre Ružinov.

Okrem podpory mojej domovskej OKS – Občianska konzervatívna strana sa chcem uchádzať o podporu SPOLU – občianska demokracia, KDH, Za ľudí, Demokratická strana, Občianski demokrati Slovenska, o.z., ALIANCIA/SZÖVETSÉG a Magyar Fórum – Maďarské fórum, ak to bude možné, nebudem sa brániť ani podpore Sloboda a Solidarita, Progresívne Slovensko a OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti“.

Ďakujem za podporu.

Ivor Švihran

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne