12.3 C
Bratislava
štvrtok, 28. marca 2024

Zhotoviteľ zariadenia pre seniorov v Karlovej Vsi je známy

Najčítanejšie

Karloveským seniorom sa splní túžba, dočkajú sa zariadenia sociálnych služieb. Miestne zastupiteľstvo MČ Bratislava-Karlova Ves v utorok 22.2. popoludní podporilo prenájom pozemku na Borskej ul. 2 a potvrdilo záväzok budúceho nájomcu, ktorý vybuduje nové zariadenie sociálnych služieb pre skôr narodených Karlovešťanov.

„V Karlovej Vsi žije mnoho osamelých starších obyvateľov, ktorí potrebujú pomoc a nemá im ju kto poskytnúť. Po dlhom a náročnom procese hľadania riešenia sa nám podarilo nájsť spôsob, ako vybudovať absentujúce pobytové zariadenie pre skôr narodených Karlovešťanov. Vznikne v nevyužitej budove na Borskej 2,“ informovala starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová.

Do obchodnej verejnej súťaže sa prihlásil jediný kandidát, ktorý má dlhoročné skúsenosti s prevádzkovaním podobných zariadení v Borinke a Záhorskej Bystrici, spoločnosť BORMED, Bratislava.

Keďže zámer prenájmu pozemku a vybudovania zariadenia odsúhlasilo dnes popoludní aj miestne zastupiteľstvo, nasledovať bude podpis zmluvy medzi mestskou časťou a zhotoviteľom nového zariadenia.

Víťazná spoločnosť predložila návrh na ročné nájomné za pozemok vo výške 48-tisíc eur, ktoré získa Karlova Ves a bude z neho môcť investovať do kvalitnejších služieb pre seniorov.

Záujemca prezentoval zámer vybudovať a prevádzkovať zariadenie opatrovateľskej služby pobytovej – celoročnej formy v kombinácii so zariadením pre seniorov alebo špecializovaným zariadením. Výšku investície odhaduje na 1,5 mil. eur.

V priestoroch bude odkázaným seniorom poskytovať komplexné sociálne služby. Ide o opatrovateľské, ošetrovateľské, ubytovacie, stravovacie, zdravotné, či fyzioterapeutické služby.

V 18 dvojlôžkových izbách so sociálnym zázemím nájde prechodný alebo trvalý pobyt 36 seniorov (zákon umožňuje vybudovať zariadenie pre max. 40 klientov). V zariadení bude zabezpečený bezbariérový pohyb ako aj prístup do parčíka so záhradnou úpravou.

Poslanecký zbor sa ešte minulý rok zhodol, že najlepším riešením pre Karlovu Ves v oblasti vybudovania zariadenia sociálnych služieb, bude prenájom pozemkov spoločnosti, ktorá zariadenie vybuduje a zabezpečí jeho prevádzku.

Nájomná zmluva bude uzatvorená na dobu 30 rokov. Nájomca musí objekt zrekonštruovať a otvoriť zariadenie sociálnych služieb do troch rokov.

(ts)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne