14.2 C
Bratislava
piatok, 29. marca 2024

Rada pre vysielanie a retransmisiu apeluje na vysielateľov, aby zachovali profesionálny prístup pri spracovávaní informácií o aktuálnej medzinárodnej situácii

Najčítanejšie

Rada pre vysielanie a retransmisiu si plne uvedomuje náročnosť objektívneho informovania o aktuálnom dianí pri zachovaní všetkých žurnalistických štandardov príspevkov a relácií v súčasnej geopolitickej situácii súvisiacej s rastúcim napätím medzi Ruskou federáciou, Ukrajinou, Európskou úniou a Severoatlantickou alianciou.

Rada v tomto kontexte apeluje na vysielateľov, aby kládli náležitý dôraz na kvalitu vysielaných spravodajských a publicistických relácií a pri ich príprave zachovali najvyššie možné profesionálne štandardy.

Vyzdvihuje predovšetkým nevyhnutnosť kritického prístupu k výberu zdrojov informácií a dôsledného overovania ich dôveryhodnosti. Rovnako tak vyzýva k obozretnému prístupu pri zvažovaní relevantnosti respondentov oslovených na vyjadrenie k jednotlivým témam.

Vzhľadom na veľkosť a rozmanitosť publika, ktoré rozhlasové a televízne spravodajstvo a publicistika zasahujú, považuje Rada v kontexte aktuálneho medzinárodného napätia za kľúčové striktne dbať na dodržiavanie zákonných povinností vysielateľov, najmä čo sa týka všestrannosti informácií a názorovej plurality programovej služby, zabezpečenia objektívnosti a nestrannosti spravodajských a politicko-publicistických programov a oddeľovania názorov a hodnotiacich komentárov od vysielaných informácií spravodajského charakteru.

(ts)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne