12.3 C
Bratislava
štvrtok, 28. marca 2024

RTVS spúšťa nepretržité spravodajské vysielanie :24

Najčítanejšie

V súvislosti s vyhlásením mimoriadnej situácie na Slovensku vládou SR mení RTVS operatívne vysielaciu štruktúru televízneho okruhu Trojka a dočasne nahrádza program spravodajsko-publicistickými informáciami v nepretržitom 24-hodinovom vysielaní.

Od pondelka 28. februára od 6.00 h tak nahradí vysielanie Trojky plnohodnotné celodenné spravodajské pokrývanie tém z domova i zo sveta, doplnené o publicistické, dokumentárne, vzdelávacie, diskusné a iné relácie.

V mimoriadnej situácii súvisiacej s vojnou na Ukrajine sa RTVS rozhodla podstatne rozšíriť vysielanie spravodajstva, aby občania Slovenska dostávali počas celého dňa aktuálne a overené informácie.

„RTVS je verejnoprávna inštitúcia a v kontexte súčasnej mimoriadnej situácie o to citlivejšie vnímame svoju celospoločenskú úlohu a obrovskú mieru zodpovednosti voči verejnosti. Vojna za východnými hranicami Slovenska sa dotýka nás všetkých.“

„Vnímame silnú polarizáciu spoločnosti v časoch, kedy je mimoriadne dôležitá jednota, porozumenie a súcit a uvedomujeme si aj silnú vlnu dezinformácií, ktoré významne prispievajú k tomuto stavu.“

„Práve teraz je úloha RTVS informovať a upokojovať situáciu o to dôležitejšia, a preto sme pristúpili k operatívnemu spusteniu nepretržitého spravodajsko-publicistického vysielania :24. Chceme tak vytvoriť pevný a spoľahlivý informačný zdroj pre verejnosť, ktorý bude dostupný pre všetkých 24 hodín denne a 7 dní v týždni,“ vyjadril sa generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník.

Vysielanie :24 bude naživo prinášať zásadné vyhlásenia predstaviteľov štátu k aktuálnej politickej a bezpečnostnej situácii.

Taktiež bude naživo v polhodinových blokoch informovať o tom, čo sa v súčasnosti deje najmä na Ukrajine, ale aj na Slovensku.

Spravodajský okruh ponúkne aj diskusie odborníkov z radov politológov, sociológov, vedcov a samozrejme politikov.

Prispeje tak k informovanosti a dá divákom možnosť zorientovať sa v množstve verejne dostupných informácií. Overené a aktuálne správy budú doplnené aj o analýzy a komentáre.

Diváci sa môžu tešiť na prúd informácií prezentovaných známymi moderátorkami a moderátormi.

Do vysielania :24 budú zaradené aj obľúbené publicistické formáty Reportéri, Občan za dverami, Kultúra.sk, Svet v obrazoch či Slovensko v obrazoch.

Súčasťou spravodajských blokov budú tiež Správy a komentáre, Počasie, športové spravodajstvo Góly-body-sekundy, či známa Zelená vlna.

„Cieľom prúdu spravodajsko-publicistického vysielania je sprostredkovať verejnosti prístup k aktuálnym, overeným, spoľahlivým a pravdivým informáciám počas celého dňa.“

„Práve v tomto čase je prístup k overeným informáciám dôležitým nástrojom pre zjednotenie verejnosti a upokojenie napätej situácie.“

„V sekcii spravodajstva a publicistiky tvrdo pracujeme na tom, aby sme divákom v rámci vysielania :24 ponúkli všetky dôležité informácie v reálnom čase a zároveň nám dáva priestor ísť do hĺbky pri dôležitých celospoločenských témach v rámci rôznych spravodajských a publicistických formátov,“ hovorí dočasne poverený riaditeľ sekcie spravodajstva a publicistiky Attila Lovász.

Súčasťou televízneho spravodajského vysielania budú aj spravodajské relácie, ktoré sa tvoria a vysielajú v Slovenskom rozhlase.

Na televízne obrazovky sa dostanú relácie Z prvej ruky, K veci, či Sobotné dialógy.

RTVS aktuálne udalosti intenzívne a promptne pokrýva aj na svojom spravodajskom webe spravy.rtvs.sk a facebookovom profile Správy RTVS.

(ts)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne