7.2 C
Bratislava
piatok, 26. apríla 2024

Adresná pomoc Ukrajine vďaka novému Logistickému manuálu KOMUNAL

Najčítanejšie

Slovenskom sa dvihla vlna solidarity so susednou Ukrajinou, ktorá sa už niekoľko dní nachádza vo vojnovom konflikte. Všetci chcú pomáhať Ukrajinkám a Ukrajincom, no masívne cestovanie k východnej hranici situáciu komplikuje.

Aj preto pripravil poverený zástupca Združenia miest a obcí Slovenska pre civilné núdzové plánovanie a lamačský starosta Lukáš Baňacký cez víkend jednotný logistický postup, podľa ktorého bude fungovať zásobovanie a podpora v rámci územia Slovenska a materiálna pomoc smerom do vojnou postihnutých oblastí.

Tento postup sa volá Logistický model KOMUNAL. V rámci tohto systému dochádza k premyslenému logistickému postupu pokiaľ ide o zber, balenie, označovanie, sústreďovanie a dopravu pomoci priamo jej prijímateľom.

„V situácii ako je táto musíme mať premyslený a dobre zorganizovaný logistický model pomoci, v rámci ktorého budú presne určené jednotlivé procesy a kompetencie. Tento model musí byť realizovateľný aj v prípade zhoršenia bezpečnostnej situácie v cieľových destináciách. Združenie miest a obcí Slovenska v spolupráci s Veľvyslanectvom Ukrajiny v SR a s väčšinou samospráv, cirkvami a charitou spúšťa určené podporné moduly, v rámci ktorých vstupuje do činnosti aj Modul 3, a to je práve materiálna pomoc pre vojnou postihnuté oblasti,“ povedal Lukáša Baňacký.

Zapojením sa do Logistického modelu KOMUNAL majú ľudia istotu, že ich pomoc bude adresná, účelná a efektívna.

Partnerom Združenia miest a obcí Slovenska v tejto aktivite sú Konferencia biskupov Slovenska, Slovenská katolícka charita a Veľvyslanectvo Ukrajiny v Slovenskej republike.

V Lamači vzniká kontaktné miesto

V Mestskej časti Bratislava-Lamač bude kontaktným miestom pre materiálnu pomoc Centrum sociálnych služieb Lamač v budove zdravotného strediska na Malokarpatskom námestí 2.

Z tohto miesta bude všetka materiálna pomoc presunutá do okresného logistického centra, kde bude pripravená na expedíciu a v čo najkratšom čase vyslaná na Ukrajinu.

Toto kontaktné miesto bude v prevádzke od pondelka do piatku od 10:00 do 18:00 od pondelka 28. februára.

Lamač bude na svojom webe www.lamac.sk, ako aj na oficiálnom facebookovom profile Mestskej časti Bratislava-Lamač priebežne uverejňovať aktuálne potrebné druhy materiálnej pomoci.

LOGISTICKÝ MODEL KOMUNAL si môžete pozrieť > TU

(ts)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne