5.9 C
Bratislava
streda, 24. apríla 2024

Vojenský konflikt na Ukrajine bude témou viacerých diskusií na Dvojke

Najčítanejšie

RTVS informuje divákov o vývoji situácie na Ukrajine nielen v spravodajských reláciách a v nepretržitom spravodajskom vysielaní :24 na treťom televíznom okruhu, ale aj v diskusných formátoch. Vojna na Ukrajine bude aj počas tohto týždňa rezonovať v reláciách Experiment, Večera s Havranom, Do kríža a Silná zostava.

V pondelok 14. marca o 21.15 h na Dvojke privíta moderátor Gregor Mareš v relácii Experiment Jiřího Šilhu, astronóma z Katedry astronómie, fyziky Zeme a meteorológie na Fakulte matematiky, fyziky a informatiky Univerzity Komenského v Bratislave a Jakuba Kapuša, predsedu Slovenskej organizácie pre vesmírne aktivity (SOSA).

Budú sa snažiť spoločne nájsť odpoveď na otázku – ako ovplyvní vojna na Ukrajine medzinárodný vesmírny program? Tvrdé sankcie voči Ruskej federácii zasiahnu výrazne nielen do fungovania Medzinárodnej vesmírnej stanice, ale aj spoločného projektu Ruska a Európy – ExoMars, ktorá mala odštartovať na jeseň v tomto roku.

V utorok 15. marca o 22.00 h odvysiela Dvojka premiérovú epizódu diskusnej relácie Večera s Havranom na tému „Zdroje ruského imperializmu“.

Moderátor Michal Havran bude o pôvode ruského imperializmu, jeho špecifikách a jeho intelektuálnych a historických koreňoch diskutovať s prekladateľom Jánom Štrasserom, výskumným pracovníkom a pedagógom Alexandrom Dulebom a historikom a filológom Ľuborom Matejkom.

V stredu 16. marca o 21.55 h na Dvojke bude sloboda slova nielen v čase vojny témou relácie Do kríža. Moderátor Jaroslav Daniška privíta v štúdiu bývalého ministra kultúry Mareka Maďariča, sociológa Michala Vašečku a politického filozofa Mariána Kunu, ktorý pôsobí na Katolíckej univerzite v Ružomberku.

Diskutovať budú o hraniciach slobody sloboda v kontexte vojny na Ukrajine – či sú súčasné obmedzenia na mieste alebo predstavujú možné ohrozenie liberálnej demokracie v budúcnosti.

Vo štvrtok 17. marca o 22.00 h na Dvojke bude vojna na Ukrajine témou relácie Silná zostava. Moderátorka Veronika Cifrová Ostrihoňová privíta v štúdiu študentku a modelku Emmu Čaputovú, psychologičku Hanu Ševčíkovú a publicistu Martina M. Šimečku.

V diskusii sa budú rozprávať o tom, čo prežíva mladšia generácia, ktorá takto blízko vojnu ešte nezažila, a ako sa s tým vyrovnáva. A tiež o tom, či je pravda, že starší ľudia s vojnou a strachom vyrovnávajú lepšie a rýchlejšie, než mladí a ako sú generácie, ktoré vojnu zažili, poznačené.

V mimoriadnej situácii súvisiacej s vojnou na Ukrajine sa RTVS rozhodla podstatne rozšíriť aj vysielanie spravodajstva, aby občania Slovenska dostávali počas celého dňa aktuálne a overené informácie.

RTVS operatívne zmenila vysielaciu štruktúru televízneho okruhu Trojka a dočasne nahradila program spravodajsko-publicistickými informáciami v nepretržitom 24-hodinovom vysielaní.

Vysielanie :24 od pondelka 28. februára ponúka divákom plnohodnotné celodenné spravodajské pokrývanie tém z domova i zo sveta, doplnené o publicistické, dokumentárne, vzdelávacie, diskusné a iné relácie.

(ts)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne