5.9 C
Bratislava
streda, 24. apríla 2024

Téma Ukrajiny bude na Dvojke rezonovať v diskusiách aj v mimoriadnej Chvíľke poézie

Najčítanejšie

RTVS informuje divákov o vývoji situácie na Ukrajine nielen v spravodajských reláciách a v nepretržitom spravodajskom vysielaní :24 na treťom televíznom okruhu, ale pravidelne aj v diskusných formátoch na Dvojke. Vojna na Ukrajine bude počas tohto týždňa rezonovať v reláciách Do kríža, Silná zostava a mimoriadne aj vo Chvíľke poézie.

V stredu 30. marca o 21.50 h na Dvojke bude Fatima a obrátenie Ruska témou relácie Do kríža. Moderátor Jaroslav Daniška privíta v štúdiu bývalého predsedu parlamentu Františka Mikloška, arcibiskupa Cyrila Vasiľa a speváčku Dorotu Nvotovú, ktorá v minulosti žila aj v Moskve.

Uplynulý piatok 25. marca sa uskutočnilo zasvätenie Ruska a Ukrajiny nepoškvrnenému srdcu Panny Márie, ako o to žiadala Bohorodička pri zjavení vo Fatime v roku 1917. Diskutujúci rozoberú, o čo pri Fatime a zasvätení ide a aké dopady to môže mať na vojnu na Ukrajine a ruskú spoločnosť.

Vo štvrtok 31. marca o 22.05 h na Dvojke bude vojna na Ukrajine rezonovať opäť aj v diskusnej relácii Silná zostava. Moderátorka Veronika Cifrová Ostrihoňová privíta v štúdiu novinársku týždenníka Respekt Ivanu Svobodovú, novinárku a fotografku Lenku Klicperovú a šéfredaktora Denníka N Matúša Kostolného. V diskusii sa budú rozprávať o vojne na Ukrajine pohľadom novinárov, čo všetko prežívajú a ako sa vyrovnávajú so smrťou, ktorá ich obklopuje.

Hneď po Silnej zostave o 22.55 h odvysiela Dvojka aj premiérovú Chvíľku poézie venovanú Ukrajine. Dňa 24. februára vrátil básnik a prekladateľ Ján Štrasser štátne vyznamenanie Puškinova medaila. Týmto krokom odsúdil vojenský útok Ruska na suverénne územie Ukrajiny.

V relácii Chvíľka poézie odznie o. i. úryvok jeho prekladu diela Eugen Onegin, za ktorý toto ocenenie získal. Štrasserovu báseň Cínový vojačik interpretuje Ukrajinka Tatiana. Mimoriadnu Chvíľku poézie venovanú Ukrajine bude možné sledovať aj online na webe rtvs.sk a prostredníctvom live streamu na facebookovom profile RTVS.

počas natáčania Chvíľky poézie (zdroj foto: RTVS)

(ts)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne