Poslanci zvolili novú kontrolórku mestskej časti Rača. Janu Bezákovú po 6 rokoch nahradí predsedníčka Urbáru Rača, Ingrid Vanerková

Pani Ing. Ingrid Vanerková bola včera (29. 3.) miestnym zastupiteľstvom pomerom hlasov 7:6 zvolená na obdobie 2022 – 2028 za novú kontrolórku miestnej časti Rača.

Celkovo boli až piati uchádzači o túto funkciu. Traja nezískali od poslancov žiaden hlas. V prvom aj druhom kole bol totožný pomer hlasov 7:6. Šesť poslancov hlasovaním ocenilo doterajšiu prácu pani JUDr. Jany Bezákovej.

,,Pani Bezákovej by som chcel poďakovať za jej prácu v tomto legislatívne náročnom období a tiež za jej profesionalitu a spoluprácu pri kontrolách s úradom, zamestnancami, školami a škôlkami. Vo veľa veciach jej práca pomohla k zlepšeniu procesov, smerníc či predpisov. A pomáhala aj v náročnom období Covid-19. Zároveň blahoželám pani Ing. Ingrid Vanerkovej. Držím jej palce, aby sa rýchlo zorientovala v často náročnej legislatíve, procesoch, smerniciach či vyhláškach a nadviazala na prácu pani Bezákovej v rámci kontrolnej činnosti miestneho úradu, škôl a škôlok,“ uviedol doterajší starosta Rače Michal Drotován.

Doterajšej kontrolórke Jane Bezákovej sa končí 6-ročné funkčné obdobie. Zastupiteľstvo ju do funkcie zvolilo v apríli 2016. Presnejšie – o jej víťazstve pri rovnosti počtu hlasov 7:7 rozhodol v zmysle rokovacieho poriadku paradoxne žreb.

Miestni poslanci Ján Polakovič a Robert Hammer ju podozrievajú, že sa zapájala do politiky v prospech súčasného starostu Michala Drotována, ona to ale odmieta. > Čítajte viac

Jana Bezáková si vďaka návrhu poslanca Radovana Tiňa v roku 2022 polepšila ešte o odmenu navyše, vo výške 8 tisíc eur brutto, kedy ale bežní obyvatelia zápasili, nielen v Rači, s dôsledkami korona krízy (!), poslanecký návrh Radovana Tiňa z časti Rača-Východné bol preto neopodstatnený a absurdný.

Kontrolór sa volí na 6 rokov, jeho plat určuje zákon. V roku 2022 je základný plat kontrolóra v našej mestskej časti s počtom obyvateľov presahujúci 20 000 stanovený na 2,24 násobok priemernej mesačnej mzdy zamestnanca v hospodárstve SR.

Ten dosiahol v 3. štvrťroku 2021 hodnotu 1185 eur, základný plat kontrolóra sa teda pohybuje na úrovni zhruba 2654 eur a poslanci ho môžu navyšovať o odmeny až do výšky ďalších 30 percent t.j. o ďalších 800 eur mesačne

Pracovný pomer je stanovený na plný úväzok, deň nástupu do pracovného pomeru Vanerkovej je 1. mája 2022, dĺžka trvania funkčného obdobia je 6 rokov.

Ingrid Vanerková, šéfka Urbáru Rača, sa približne po prvom mesiaci, 10. marca, prekvapivo vzdala postu poslankyne miestneho zastupiteľstva v bratislavskej mestskej časti Rača, kam ju len nedávno, 8. februára vymenovali ako náhradníčku za zosnulého poslanca Juraja Madzina.

Vanerková to odôvodnila svojim záujmom o kandidatúru na post kontrolórky Rače, pritom ešte nedávno sa hrdila plánmi práce pre Račanov. Prečo zmenila plány sa nechcela pre Račiansky Večerník vyjadriť, iba potvrdila že informácia o vzdaní sa mandátu je pravdivá. > Čítajte viac o jej pôvodných poslaneckých plánoch

V minulosti sa netajila bezhraničnou podporou bývalého starostu Petra Pilinského, v súčasnosti je paradoxne zaraďovaná do krídla súčasného starostu Drotována.

(ts, racaweb.sk, red)

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu