7.6 C
Bratislava
štvrtok, 18. apríla 2024

Za šesť týždňov za Team Bratislava vyzbierali 12 700 podpisov na vznik novej mestskej strany, vo vedení je Matúš Vallo, Lenka Antalová Plavúchová a Matúš Čupka

Najčítanejšie

Mestská strana Team Bratislava má dostatok podpisov na svoju registráciu. Uviedol to primátor hlavného mesta Matúš Vallo, ktorý vedie prípravný výbor strany. Strana na svoj vznik vyzbierala za šesť týždňov viac ako 12 700 podpisov.

V Novom Meste, teda tam kde bude na starostu kandidovať za Team Bratislava Matúš Čupka, proti oponentovi Rudolfovi Kusému, však novovznikajúca strana vyzbierala len necelých 2500 podpisov. V uliciach s dobrovoľníkmi zbieral podpisy priamo Matúš Čupka, počet podpisov ale značí nízku podporu pre neho ako kandidáta Teamu Bratislava.

„Pod vznik mestskej strany Team Bratislava sa nám podarilo získať 12 700 podpisov, pričom 2437 z nich sme nazbierali priamo v novomestských uliciach,“ uviedol Matúš Čupka, ktorý v v roku 2018 neúspešne kandidoval za starostu mestskej časti nové Mesto.

V roku 2018 získal v komunálnych voľbách na starostu mestskej časti Nové Mesto Matúš Čupka len 5783 hlasov s podporou Matúša Valla a vtedajšieho Teamu Vallo. Úspešný nezávislý kandidát Rudolf Kusý, súčasný starosta, získal 9011 hlasov, podobný výsledok očakávame vo voľbách i v roku 2022.

Matúš Čupka nemá, podľa nás,  žiadnu šancu, aby sa stal starostom mestskej časti Nové Mesto, nemá skúsenosti a ľudia chcú za starostu úspešného a populárneho Rudolfa Kusého, ktorý obyvateľom reálne dlhé roky v Novom Meste pomáha.

„Od konca januára po začiatok marca sme brázdili ulice od Kramárov po Dimitrovku a od Račianskeho mýta po Kamzík. Pri pravidelných zberoch podpisov, sme sa stretávali s veľmi pozitívnymi reakciami, veľa sme s ľuďmi v uliciach diskutovali, ale aby sme boli fér, tak sme si vypočuli aj poctivú spätnú väzbu,“ paradoxne uvádza Matúš Čupka.

“Cítime od Bratislavčanov a Bratislavčaniek veľmi silnú podporu. Za krátky čas sme vyzbierali viac ako 12 700 podpisov na vznik mestskej strany Team Bratislava. Aj cez pozitívnu spätnú väzbu, ktorú sme dostali v uliciach, vnímame, že ľuďom záleží na tom, aby sme v práci pre Bratislavu pokračovali ešte silnejší a lepší,” povedal primátor Bratislavy a predseda prípravného výboru strany Matúš Vallo.

Primátor Vallo tiež pripomenul dôvody zakladania strany: “Nie sme naivní. Vieme, že za uplynulé tri roky sme mnohým silným hráčom v meste skrížili plány a oni sa budú zo všetkých síl snažiť Bratislavu vrátiť do starých koľají. Súboj o udržanie smerovania Bratislavy nebude ľahký a nemôžeme si dovoliť ho podceniť. Team Vallo preto posilňuje na mestskú stranu Team Bratislava. Naším cieľom je zapojiť do práce pre mesto ešte viac šikovných ľudí, nielen v úlohách starostov, ale aj mestských či miestnych poslancov.”

“Okrem zberov v uliciach, do ktorých sa zapojili desiatky dobrovoľníkov a dobrovoľníčok, nás veľmi posilnili aj Bratislavčanky a Bratislavčania, ktorí proaktívne vyzbierali podpisy vo svojom okolí. Na našej webovej stránke si stiahlo podpisový hárok vyše 800 ľudí. Následne nám ich vyplnené posielali poštou alebo priniesli osobne do centrály,” uviedol manažér zberu podpisu Jerguš Ridzoň.

“Zákonná podmienka na registráciu strany je 10-tisíc podpisov, my sme ich vyzbierali takmer o 3-tisíc viac. Podarilo sa nám to dokonca o niekoľko týždňov skôr, ako sme plánovali,” uviedla manažérka kampane a splnomocnenkyňa prípravného výboru Margaréta Pavlovová. “Ďalší krok je podať žiadosť o registráciu strany na Ministerstvo vnútra, čo sme urobili vo štvrtok 31. marca 2022. Ministerstvo vnútra má na posúdenie žiadosti 30 dní,” uzavrela Pavlovová.

(ts, red)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne