Za nákupným centrom Vivo! otvorili cirkusový stan pre kultúrne podujatia STARS auditorium

V posledných dňoch vyrástla v areáli štadióna Pasienky pútavá bielo-modrá silueta novej kultúrnej a spoločenskej scény, ktorá bude niesť meno STARS auditorium. V efektnom stane, podobnom, ako používa na svoje predstavenia slávny cirkus Cirque du Soleil, v piatok 1. apríla po prvý raz zahviezdila bratislavská hudobná skupina Bratislava Hot Serenaders.

S kapacitou tisíc divákov prináša STARS auditorium rozšírenie ponuky kultúrnych možností obyvateľov a návštevníkov Bratislavy, ktoré sa v poslednom období skôr zmenšujú. Aj keď ide o dočasnú stavbu bez trvalých zásahov, bude pod svojou strechou poskytovať komfort divadla, s plnohodnotným javiskom, osvetlením, ozvučením a službami pre návštevníkov a to na obdobie nasledujúcich min. 4 rokov.

Priestor štadióna bol dimenzovaný na veľké podujatia a poskytuje preto pohodlný prístup a príjemné prostredie, ktoré prispeje k ďalšiemu rozvoju obľúbenej oddychovej zóny okolo Kuchajdy.

„Je to úžasný nápad, konečne také niečo v Bratislave vzniklo. Sála ktorá bude reprezentačná. Keď som to prvý krát videla za Polusom, myslela som že to je cirkus zo zahraničia. A absolútne by ma nenapadlo, že tam vzniká koncertná sála. Je to skvelý nápad, ktorý veľmi chválim,“ uviedla v rozhovore pre Novomestský Večerník muzikálová diva Sisa Sklovská.

Iniciátorom myšlienky a prevádzkovateľom je Július Jackuliak z agentúry Feeling, ktorá ma viac ako 25-ročné skúsenosti s usporadúvaním kultúrnych a spoločenských podujatí na Slovensku i po celom svete a ktorá vybudovala a prevádzkovala úspešné divadlo Tower Stage pod vedením Jána Ďurovčíka.

S prichádzajúcimi Veľkonočnými sviatkami pre Vás v STARS auditorium pripravili v premiére 14. apríla predstavenie PAŠIE. Príbeh o Človeku a Zemi. V podaní tanečného súboru, ľudovej hudby a speváckej skupiny SĽUK-u sa môžete tešiť na scénickú fresku o dvoch archaických podobách zápasu života a smrti.

Nasledovať bude predstavenie Cigáni idú do neba v podaní Cigánskych diablov a Slovenského divadla tanca v réžii Jána Ďurovčíka, v premiére 28. a 29. apríla.

V novom mieste pre hviezdy postupne uvidíte vďaka uvoľnovaniu pandemických opatrení ďalšie podujatia, napríklad 1. júna Nový cirkus – Younák, predstavenie je zmesou netradičnej fúzie divadla, cirkusu a folklóru. Junácka pasovačka, akrobacia a pohybové divadlo s prvkami commedie dell´arte.

V predstavení nebude chýbať živá ženská kapela a príbeh voľne inšpirovaný obdobím 300 ročnej legendy o slávnom zbojníkovi, jeho družine a bláznivej dedinke Jánošikovo. Kreatívne spojenie nového a starého slovenského sveta – folklór tak trochu postavený na hlavu.

Pozrite si slávnostné otvorenie STARS auditorium na fotografiách (zdroj: Novomestský Večerník):

Július Jackuliak, šéf agentúry Feeling (v strede) spolu s predsedom Liborom Gašpierikom (vľavo) a zakladajúcim členom Novomestského okrášľovacieho spolku JUDr. Tomášom Korčekom (vpravo), obaja pôsobia i ako Novomestskí poslanci a ako členovia Kultúrnej komisie Miestneho zastupiteľstva, kde po zriadení Novomestskeho divadla v rámci Strediska kultúry na Vajnorskej ulici, budem mať mestská časť reálne ďalšiu kultúrnu ustanovizeň v podobe STARS auditorium
Počas slávnostného otvorenia STARS auditorium sa na chvíľu na podujatí zastavil aj šéfredaktor Bratislavského Večerníka, Marián Luha (na foto vpravo, spolu s JUDr. Tomášom Korčekom, poslancom mestskej časti Nové Mesto)
Na slávnostnom podujatí sa zúčastnila i novo zvolená riaditeľka Strediska Kultúry Nového Mesta, Mária Priečinská

Hudobný doprovod virtuózov z hudobnej kapely Bratislava Hot Serenaders sprevádzal návštevníkov celým slávnostným večerom:

(ts, red)

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu