7.2 C
Bratislava
piatok, 26. apríla 2024

Karlovešťania rozhodnú o projektoch v rámci participatívneho rozpočtu

Najčítanejšie

Od pondelka 11. apríla do 25. apríla bude prebiehať hlasovanie o projektoch, ktoré navrhli obyvatelia, občianske združenia či skupiny susedov do Participatívneho rozpočtu Karlovej Vsi (PARTeR). Karlovešťanom umožňuje výraznejšie sa zapájať do verejného života. Samospráva chce takto zvýšiť účasť obyvateľov na verejných rozhodnutiach.

„Tento projekt umožňuje vyššiu mieru zapojenia našich obyvateľov najmä do skvalitňovania spoločných verejných priestorov. Projekty si vyhodnocujú sami obyvatelia. My sa tešíme na ich svieže nápady. Ak sa takáto forma spoluúčasti osvedčí, radi ju podporíme do budúcna aj vyššou čiastkou,“ povedala starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová.

Žiadatelia prihlásili celkovo 16 projektov, ktoré sú zamerané na rôzne oblasti života v Karlovej Vsi, od drobných zlepšení verejných priestorov, cez rodinné tvorivé dielne až po dokument o Karloveskom potoku. Prihlásené projekty posúdili po formálnej kontrole odborní pracovníci miestneho úradu.

„Venovali sa realizovateľnosti projektu najmä vo vzťahu k vlastníctvu pozemku, ale aj vyhodnoteniu, či navrhnutý rozpočet umožní zámer uskutočniť. Obyvatelia sa hlasovaním za jednotlivé projekty vyjadria, ktoré projekty pokladajú za zaujímavé pre našu mestskú časť. Zastupiteľstvo vyčlenilo na PARTeR 20-tisíc eur, s limitom 2000 eur na jeden projekt,“ informuje poslankyňa Anna Zemanová, iniciátorka participatívneho rozpočtu v Karlovej Vsi.

Karlovešťania si v hlasovaní vyberú maximálne štyri projekty. Každému môžu dať jeden hlas. Následne vyplnia číslo mobilného telefónu, v bezplatnej SMS správe získajú overovací kód, ktorý vložia do formulára a odošlú. Podrobné informácie o hlasovaní nájdu záujemcovia na webovej stránke Karlovej Vsi, kde bude prebiehať aj samotné hlasovanie.

(ts)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne