Mária Fišerová z Lahôdok Fiesta: „Fiesta“ predstavuje španielsku ľudovú slávnosť a preto aj my sme kompozíciou jedál naladení blízko k ľudu

Nejeden Krasňančan, ale i návštevník Rače si zamiloval lahôdky na Peknej ceste. O zákazníkov sa tam denne stará Mária Fišerová, ktorá pochádza z malebnej dedinky Hrušov. Lahôdky Fiesta majú rovnaký názov už 20 rokov, tento názov sa dedí od prenajímateľa k prenajímateľovi.

Vedúca Mária Fišerová pristupuje vždy ku každému zákazníkovi s čarovným slovíčkom „Nech sa páči“ a s úsmevom na tvári. O marketing a komunikáciu lahôdok na sociálnej sieti sa stará Milan Perný z hudobnej skupiny Hergottovci.

Ako vznikli Lahôdky Fiesta?

Mária Fišerová: V Bratislave som od roku 1999. Začala som pracovať v Lahôdkach Fiesta ako predavačka. Aj vtedy to malo názov FIESTA. Prvým majiteľom bol pán Viktor Mikolášek u ktorého som pracovala dva roky. Potom podnik prevzal pán Jurko Slaný, ku ktorému som vôbec nechcela ísť pracovať.

Budil dojem toho najhoršieho chlapa, no v skutočnosti to bol dobrák. Pán Slaný urobil zo mňa vedúcu. Spolupracovali sme spolu 20 rokov a následne mi podnik ponúkol k prenajatiu.

Ako vás cesty zaviedli až do Bratislavy?

Pochádzam z malebnej dedinky Hrušov v chudobnom stredoslovenskom kraji. To bol aj jeden z dôvodov, prečo som prišla v roku 1999 hľadať prácu do Bratislavy.

Vystúpila som na hlavnej stanici v Bratislave a z telefónnej búdky som zavolala jednu známu mojej známej a dohodli sme sa na stretnutí na Šancovej ulici.

Nakoľko vtedy neboli mobily, aby sme sa spoznali, dohodli sme si vopred farbu oblečenia. Potom sme spolu šli ku nej domov a vytelefonovávali sme voľnú prácu podľa inzertných novín.

Našli sme tieto Lahôdky, prišli sme sem a páni majitelia ma vybrali na základe toho, že som im rozpovedala príbeh o mojej chorej dcére. O vtedy málo známej diagnóze – alergii na lepok, ktorou tiež trpela. Bola som vybratá a som tu do dnes.

Varíte každý deň skoro ráno, čerstvé… Ako vyberáte jedlá do ponuky?

Áno, každé ráno vstávam vo veľmi skorých ranných hodinách, aby o 8:00 boli už prvé jedlá v ponuke. Občas mi susedovci v noci búchajú na okno, že čo ešte nespím.

Ako vyberám jedlá? Ak ma neotravuje náš marketér pán Perný je to o tom ako ma kopne múza. Veľa krát varíme aj podľa želania zákazníkov. Ešte dodám s úsmevom, že tento svojrázny pánko ma málo kedy za niečo pochváli.

Čo majú Račania najradšej?

Koložvársku kapustu, Makové gule, Kotlíkový guláš, Držková polievka, Zeleninová a fazuľová polievka, langoše …. a palacinky sú TOP. Musím sa pochváliť, že takmer každý deň máme v ponuke niečo sladké a v poslednej dobe si ľudia obľúbili k raňajkám naše chlebíčky.

Aké máte plány? Čo by ste chceli zmeniť?

Ja už nemám plány. Ja už mám len jedno prianie, aby ma zákazníci neopustili a aby mi to tu vydržalo do dôchodku. Čo sa týka zmien, budem rada, ak mi každé jedno splniteľné želanie a zmenu navrhnú naši zákazníci.

Ďakujeme za rozhovor.

Autor foto: Marián Luha, Račiansky Večerník:

Autor foto: Milan Perný/Lahôdky Fiesta:

 

 

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu