14.2 C
Bratislava
piatok, 29. marca 2024

Tvorcovia novej česko-slovenskej komédie „Láska hory prenáša„ svojim postavám svadobný deň rozhodne neuľahčia

Najčítanejšie

Ženích „pod obraz“, nevesta v zničených šatách, kytica v plameňoch… V komédii Láska hory prenáša, ktorá príde do kín 5. mája, sa pokazí prakticky všetko, čo sa pokaziť môže. Podarí sa nakoniec láske preniesť pomyselné hory a dočkajú sa postavy happy endu?

Natália Germáni, ktorá vo filme stvárňuje sympatickú Kláru, má v pohľade na lásku jasno. „Ja na lásku verím a aj na lásku, ktorá môže trvať celý život,“ hovorí predstaviteľka jednej z hlavných postáv, ktorú publikum pozná napríklad z historickej drámy Amnestie alebo z aktuálneho seriálového hitu, sitkomu Hranica.

Ako však sama priznáva, komediálnemu herectvu prišla na chuť len nedávno. „Na škole som mala so smiechom na javisku veľký problém. Postupne som sa s tým, myslím, naučila celkom pracovať, no napriek tomu považujem komédiu za najťažší žáner pre hereckú prácu.“

Jej filmový náprotivok tvorí český herec Marek Lambora, s ktorým sa Germáni dobre pozná z nakrúcania rozprávky Princezná zakliata v čase. Medzi ich postavami to v komédii Láska hory prenáša poriadne iskrí, podľa Lamboru aj preto, že nejde o ich prvú spoluprácu.

„Určite nám pomohlo, že sme sa s Natálkou poznali, pretože keď človek hrá s kolegyňou milostný vzťah, tá chémia tam byť musí. Aj ak tam práve nie sú posteľové scény,“ smeje sa herec, pre ktorého je rola sympatického lyžiarskeho inštruktora Petra prvou skúsenosťou s romantickou komédiou. A čo jeho pohľad na lásku? „Láska rozhodne prenáša hory, tá prenáša všetko!“

Spoločne s Natáliou Germáni a Marekom Lamborom sa v snímke objavia aj Anna Fialová a Noël Czuczor ako potenciálni budúci mladomanželia, Lenka Krobotová, Richard Stanke a Matej Landl ako komická rodičovská trojica, Broňa Kováčiková ako snaživá družička či Csongor Kassai ako hotelový manažér, ktorý si zachováva v každej situácii chladnú hlavu. Nič iné mu, napokon, neostáva.

Producentmi filmu sú slovenská spoločnosť Bright Sight Pictures a české DARQ Studio. Realizáciu filmu finančne podporili Audiovizuálny fond, Státní fond kinematografie a ďalšími partnermi filmu sú aj FTV Prima, TV JOJ, Dedoles, Opel či spoločnosť BTK. Snímku do slovenských kín prinesie distribučná spoločnosť Continental film už 5. mája.

Pozrite si trailer:

Filmový plagát:

(ts)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne