7.2 C
Bratislava
piatok, 26. apríla 2024

Team Bratislava splnil všetky zákonné náležitosti, mestská strana už vznikla

Najčítanejšie

Mestská strana Team Bratislava už vznikla aj oficiálne a v piatok 29. apríla 2022 ju Ministerstvo vnútra SR oficiálne zaradilo do registra politických strán. Strana splnila pri svojej žiadosti o registráciu všetky zákonné požiadavky. Oznámil to primátor hlavného mesta Matúš Vallo, ktorý vedie prípravný výbor strany. Strana na svoj vznik vyzbierala za šesť týždňov 12 600 právoplatných podpisov.

“Cítime od Bratislavčanov a Bratislavčaniek veľmi silnú podporu. Za šesť týždňov sme vyzbierali 12 600 právoplatných podpisov za vznik mestskej strany Team Bratislava, ktorá dnes, v piatok 29. apríla 2022 vznikla aj oficiálne. Ďakujeme všetkým Bratislavčanom a Bratislavčankám, ktorí nás svojím podpisom podporili,” povedal primátor Bratislavy a predseda prípravného výboru strany Matúš Vallo.

“Ministerstvo vnútra SR nám potvrdilo, že sme splnili všetky zákonné náležitosti a zaradilo Team Bratislava do registra politických strán,” uviedla splnomocnenkyňa prípravného výboru Margaréta Pavlovová. “V nasledujúcich týždňoch zorganizujeme snem, na ktorom zvolíme predsedníctvo a schválime stanovy strany,” dodala.

Matúš Vallo tiež avizoval ďalšie kroky mestskej strany. “Súboj o udržanie Bratislavy nebude ľahký a my si nemôžeme dovoliť ho podceniť. S Teamom Bratislava plánujeme kandidovať do mestského zastupiteľstva, do miestnych zastupiteľstiev, do zastupiteľstva bratislavského VÚC a tiež na starostov a starostky mestských častí. Chceme posilniť spoluprácu v meste na všetkých jeho úrovniach a Team Bratislava bude pri tom pôsobiť ako spoľahlivý a integrujúci prvok.”

Primátor Bratislavy tiež zdôraznil, že mestská strana chce posilniť aj záujem šikovných mladých Bratislavčanov a Bratislavčaniek o komunálnu politiku. “Záleží nám na novej generácii Bratislavy. V júni pre ňu chystáme štvordňový festival, počas ktorého zoznámime účastníkov a účastníčky s tým, ako funguje mesto a pripravíme pre nich sériu tréningov a vzdelávacích aktivít,” uzavrel Vallo.

(ts)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne