13.9 C
Bratislava
piatok, 3. mája 2024

V druhej najväčšej mestskej časti Bratislava – Ružinov bude za starostu kandidovať Ivor Švihran

Najčítanejšie

Aktivista, publicista a sprievodca cestovného ruchu Ivor Švihran bude kandidovať v komunálnych voľbách 2022 na pozíciu starostu mestskej časti Bratislava – Ružinov. Túto informáciu verejne oznámi v sobotu 2. júla 2022 o 17:00 na Radničnom námestí v parčíku za evanjelickým kostolom, kam pozýva aj médiá. Kandidát sa neuchádza o podporu žiadnej politickej strany ani hnutia.

Medzi priority bude patriť zvýšenie bezpečnosti na cestách v Ružinove, rozvoj cyklodopravy, riešenie kritickej situácie s parkovaním, komplexná obnova verejného priestranstva a vnútroblokov, zvýšenie kapacít škôl a škôlok, rovnomernejšie finacovanie jednotlivých častí Ružinova, ochrana zelene spolu s opatreniami na adaptáciu klimatických zmien a posilnenie identity mestskej časti. Aj preto si vybral na ohlásenie termín v predvečer 640. výročia prvej písomnej zmienky o mestskej časti, pôvodne obce Prievoz.

„Ružinov, po troch desaťročiach samostatnej existencie a šiestich starostoch, nemá prakticky žiadnu víziu rozvoja. Každý doterajší starosta sa zameral na udržanie priazne určitej štvrte alebo časti obyvateľov. Aj preto sú dnes rozsiahle oblasti Ružinova ako Trnávka, Nivy, Prievoz, či Vlčie hrdlo zanedbané a finančne podvýživené, hoci naša mestská časť patrí k najbohatším v Bratislave. Ako aktívny cyklista vnímam aj obrovský deficit bezpečných cyklotrás v mestskej časti, ktorá má na rozvoj cyklodopravy najideálnejšie podmienky v rámci Bratislavy,“ uviedol Ivor Šviharan.

„Mestská časť nezvláda ani nastávajúcu klimatickú zmenu a už opakovane sa stala najviac prehriatou časťou Bratislavy. Dnes musíme mať jasný plán na obnovu stromoradí a parkov, ale aj udržanie a rozvoj lužných lesov v južnej časti Ružinova, ktoré môžu výrazne pomôcť v boji s následkami otepľovania,“ doplnil Švihran.

Ivor Švihran (32) sa narodil v Bratislave a vyštudoval odbor geodézia, kartografia a kataster, neskôr neukončil štúdium architektúry a urbanizmu. Od roku 2011 sa venuje v rámci projektu M_P_ BA, prostredníctvom vlastivedných prechádzok, túr a cyklovýletov, popularizácií histórie Bratislavy, popritom však vydal a spolupodieľal sa na viacerých publikáciách. Nevlastní automobil a na dopravu dlhoročne využíva bicykel, je aktívny aj v združeniach na podporu cyklistiky v Bratislave, pričom sa zapája aj do pripomienkových konaní. V minulých komunálnych voľbách kandidoval na pozíciu poslanca ako nezávislý s podporou združenia Naša Bratislava.

(ts)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne