6.3 C
Bratislava
sobota, 20. apríla 2024

Objednajte si Romana Pomajba či inú známu osobnosť a urobte svet lepším. MISIA 10 štartujte už 21. septembra

Najčítanejšie

Päťdesiatka slovenských umelcov, medzi ktorými nebudú chýbať Majo Labuda, Maroš Kramár, Katka Jesenská, Peter Kočiš, Juraj Bača, Jaro Bekr, Anna Šišková, Zuzana Vačková či Jany Land onedlho vyrazia na bicykloch do ulíc v charitatívnom projekte MISIA, Aby bol svet lepší.

Stane sa tak už 21. septembra a ich štartovacou stanicou bude Dulovo námestie v Ružinove. Brázdiť ulice hlavného mesta budú pre dobrú vec a ich cieľom je získať od jednotlivcov či firiem cieľovú sumu 10 000 eur na kúpu zdravotníckych pomôcok pre Juraja, Dávida, Viktóriu, Andrejka a Emmku.

Charitatívny projekt osobností – MISIA, Aby bol svet lepší sa koná desiatykrát. Známe osobnosti sa na jeden deň stanú špeciálnymi kuriérmi MISIE a snažia sa vyzbierať čo najviac financií na nákup zdravotníckych pomôcok pre konkrétne zdravotne znevýhodnené deti.

Pomôcť môže každý. Stačí, ak si ktokoľvek objedná špeciálneho kuriéra MISIE, ten príde na uvedenú adresu a odovzdá záujemcovi umelecký certifikát od Petra Stankoviča. Cena certifikátu je 10 € a pri objednaní konkrétnej osobnosti 50 €. Stačí zavolať na dispečing 0901771100, 0901771122, 0901771133, objednať si kuriéra a kúpiť od neho uvedený dokument.

„Môžete sa následne so svojím kuriérom odfotiť, prípadne si vypýtať autogram, porozprávať sa a podobne,“ upresňuje Nikita Slovák, ambasádor slovenskej MISIE, ktorý sa osobne zúčastňuje projektu od jeho vzniku ako v Česku, tak i na Slovensku.

„Pre nás všetkých je česť byť v tomto tíme,“ hovorí Karin Haydu, ktorá sa pravidelne zúčastňuje MISIE a pokračuje: „Som nesmierne rada, že môžem byť súčasťou adresného charitatívneho projektu. Šťastnou ma robí najmä záver náročného dňa, keď priamo do rúk chorých detí odovzdávame pomôcky, ktoré potrebujú na zlepšenie svojho života“.

„Už len pocit vidieť 50 jazdcov ochotných pomáhať, dobrovoľníkov dispečingu, ale aj ľudí, ktorí si od nás kupujú certifikáty, je výborná energia. Pohľad na príjemcov Misie, choré deti, ktorým aspoň trochu pomôžeme, je krásna odmena za nabicyklované kilometre, drobné zranenia či únavu,“ hovorí Nikita Slovák.

Slávni kuriéri z MISIE sú už zvyknutí, že pri doručovaní certifikátov zažívajú rôzne situácie a niekedy aj kuriózne stretnutia. Roman Pomajbo si okrem charitatívneho cieľa projektu veľmi užíva úsmevné debaty s ľuďmi pri odovzdávaní certifikátov. Na väčšinu kuriérov čaká aj pripravené drobné občerstvenie alebo iná pozornosť od volajúcich. Roman jednému z nich od radosti predniesol aj báseň.

Populárni kuriéri vyrazia do akcie 21. septembra o 10.00 hod. z Dulovho námestia v bratislavskom Ružinove, kde počas celého dňa bude aj sprievodný program pre deti s rodičmi a okolo 18.00 hod. prebehne aj zverejnenie vyzbieranej sumy a jej slávnostné odovzdanie príjemcom. Už teraz si ich môžete objednať na telefónnych číslach 0901771100, 0901771122, 0901771133

Projekt je realizovaný s podporou mestskej časti Ružinov, Domu kultúry Cultus, kolobežiek Tier, slovenského výrobcu bicyklov Dema Bicycles a spoločnosti ProAssis.

Priebežný zoznam potvrdených jazdcov MISIA 10:

1. Nikita Slovák
2. Marcel Forgáč
3. Matej Beňuš
4. Otto Kollmann
5. Vladimír Pagáč
6. Vladko Grežo
7. Karin Haydu
8. Lucia Hurajová
9. Martin Mňahončák
10. Andrea Zimányiová
11. Majo Labuda
12. Roman Pomajbo
13. Katka Jesenská
14. Maroš Kramár
15. Zuzana Vačková
16. Lucia Hablovičová
17. Veronika Vadovičová
18. Zuzka Rehák Štefečeková
19. Juraj Hrčka
20. Marcel Nemec
21. Ivan Tuli Vojtek
22. Mila Minichová
23. Linda Ballová
24. Peter Kočiš
25. Janka Lieskovská
26. Tomi Kid Kovács
27. Veronika Lučeničová Gabčová
28. Bibiana Ondrejková
29. Dorota Nvotová
30. Ludwig Bagin
31. Juraj Bača
32. Jany Landl
33. Jaro Bekr
34. Eva Sakálová
35. Anna Šišková
36. Jana Wagnerova
37. Jana Brisudová

(ts, red)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne