7.2 C
Bratislava
piatok, 26. apríla 2024

Zuzana Rattajová: Nové Mesto má dar, že je tu všetko čo človek potrebuje pre plnohodnotný život

Najčítanejšie

Dnes si predstavíme ďalšiu osobnosť mestskej časti Nové Mesto, je rodená Novomešťanka, ktorá vyštudovala Medzinárodné podnikanie, niekoľko rokov žila a pracovala v Španielsku, Francúzsku a Švajčiarsku, ale vrátila sa na Slovensko a otvorila si obchod s československým dizajnom pod názvom Rajón.sk.  Obyvatelia ju často prirovnávajú k Zuzane Čaputovej.

Od roku 2014 pôsobila ako miestna poslankyňa a od roku 2017 ako poslankyňa Bratislavského samosprávneho kraja. V aktuálnych voľbách sa uchádza o hlasy obyvateľov ako nezávislá kandidátka na starostku Nového Mesta. Novomestský Večerník sa zhováral s Ing. Zuzanou Rattajovou.

Zuzana Rattajová (zdroj foto: archív Z.R.)

Aké sú podľa Vás pozitívne stránky života v Novom Meste?

Nové Mesto má dar, že je tu všetko čo človek potrebuje pre plnohodnotný život. školy, škôlky, nákupné centrá, ihriská, lesopark, rekreačný areál Kuchajda, možnosť pracovať, zdravotnícke zariadenia. Novomešťania tak nemusia opustiť hranice našej mestskej časti.

Keď sa pozriete do minulosti, čo najdôležitejšie sa Vám podarilo v Novom Meste dosiahnuť?

Je toho viac, ale najviac si ma ľudia spájajú so záchranou Konskej železnice. Podarilo sa mi dokonca za jeden stôl posadiť aj starostu Kusého, aj súčasného primátora Valla.

Ste prvá nezávislá kandidátka na starostku v Novom Meste, zbierali ste podpisy v uliciach Nového Mesta a nekandidujete s finančnou podporu žiadnej politickej strany. Prečo ste sa takto rozhodli? A ako si financujete kampaň?

Pod kandidatúru som si zozbierala skoro 2500 podpisov Novomešťanov. A tak si myslím, že mám mandát ich naozaj zastupovať a presadzovať ich požiadavky. Je jednoduchšie získať pečiatku strany, alebo rozdať hárky kamarátom a brigádnikom a potom za cudzie peniaze robiť kampaň. Ja si na kampaň časť prispejem sama a zvyšok bude od rodiny a priateľov. Ani zďaleka však nedosiahnem limit, ktorý je možný zo zákona minúť.

Obyvatelia Nového Mesta Vás často prirovnávajú k Zuzane Čaputovej. Ktorá žena – politička je Vašim vzorom?

Železná lejdy, Margaret Thatcher.

Čo urobíte ako prvé, ak Vás obyvatelia zvolia do verejnej funkcie?

Keďže sa 22. novembra otvárajú obálky s ponukami na odkúpenie polikliniky na Tehelnej ulici, tak prvú vec pre Novomešťanov budem riešiť na Ministerstve hospodárstva SR (pozn. red. Poliklinika Tehelná patrí do pôsobnosti Ministerstva Hospodárstva SR) a to bude záchrana Polikliniky Tehelná pre Novomešťanov.

Verím, že súťaž po našom spoločnom tlaku s obyvateľmi ministerstvo hospodárstva zruší a polikliniku sa nám podarí zachovať minimálne v rozsahu zdravotníckych služieb, ktoré poskytuje v súčasnosti.

Aký máte vzťah k umeniu?

Otec je architekt, brat sochár, ja som hrala osem rokov na klavír. Napriek tomu, že mám vyštudované medzinárodné podnikanie na Ekonomickej univerzite, vždy ma to ťahalo k umeniu. Aj preto som sa vrátila do Bratislavy a otvorila si obchod s československým dizajnom.

Marián Luha
Marián Luhahttp://www.racianskyvecernik.sk
Som šéfredaktorom portálov Bratislavský Večerník a Račiansky Večerník. Študoval som na masmediálnych fakultách na univerzitách na Slovensku a v Českej republike. V minulosti som pôsobil vo viacerých printových a elektronických médiách. V súčasnosti okrem portálov Bratislavskyvecernik.sk, Racianskyvecernik.sk a Novomestskyvecernik.sk vediem aj portály Mediahub.sk a Retazce.sk, ktoré sa ale začiatkom roka 2023 zlúčili pod jeden brand Bratislavský Večerník.sk. Zároveň vediem i printové noviny Račiansky Večerník a Novomestský Večerník. Žijem v najkrajšej bratislavskej mestskej časti Rača.👍🍀😉 Svoje tipy na články mi môžete zasielať na e-mail: marian@luha.sk, alebo telefonicky, sms na 0950 355 504. Ďakujem. Články o Rači nájdete > TU

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne