7.2 C
Bratislava
štvrtok, 28. marca 2024

Prevádzky zo všetkých kútov Slovenska sa zapájajú do LGBTI+ kampane Nerobíme rozdiely

Najčítanejšie

Do kampane Nerobíme rozdiely od neziskovej platformy ľudí z LGBTI+ komunity Dúhy.sk sa zapojili desiatky prevádzok z celého Slovenska. Kampaň má za cieľ poukázať na bezpečné miesta pre ľudí zo sexuálnych menšín.

Prevádzky zo všetkých kútov krajiny sa do nej môžu zapojiť umiestnením dúhovej nálepky „Nerobíme rozdiely“ vo svojich priestoroch. Vyšlú ňou signál, že sú akceptujúcim a bezpečným priestorom.

„Vážime si každej jednej prevádzky, ktorá sa pripojila ku kampani. Nielen z pozície organizátorov, ale aj ľudí, ktorých sa to bytostne dotýka. Behom pár hodín sa pripojili desiatky prevádzok, čo nás nesmierne teší. Viaceré z nich chceme spolu s mojím partnerom osobne navštíviť. Bohužiaľ, stále je vzácne nájsť miesto, kde si nemusíme dávať pozor na to, ako sa navzájom oslovíme a kde nebudeme musieť hrať divadelné role kolegov, bratrancov alebo kamarátov,“ dopĺňa ku kampani Ondrej Vrábel, spoluzakladateľ platformy Dúhy.sk.

Slovensko sa dlhodobo umiestňuje v štatistikách porovnávajúcich akceptáciu LGBTI+ ľudí v rámci Európskej únie na posledných priečkach. Pribúdajú útoky na ľudí z komunity a politici ani po teroristickom útoku na Zámockej ulici neprestali so šírením nenávisti voči LGBTI+ ľuďom. Podľa organizátorov je preto teraz nesmierne dôležité poukázať na bezpečné a akceptujúce miesta.

V rámci kampane Nerobíme rozdiely preto ponúkajú prevádzkam bezplatnú možnosť označenia nápisom „Nerobíme rozdiely“ na dúhovej nálepke. Prevádzky môžu o nálepky požiadať vo formulári na webe www.nerobimerozdiely.sk.

„Rozhodli sme sa z vlastného rozpočtu vytlačiť a distribuovať nálepky, pretože je teraz nesmierne dôležité vyjadriť podporu queer ľuďom a ukázať, že aj toto miesto je bezpečné a akceptujúce,“ píše sa v kampani.

Cieľom je osloviť čo najväčší počet prevádzok, ktoré sa otvorene prihlásia k rovnosti bez rozdielov.

(ts)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne