13.6 C
Bratislava
štvrtok, 28. marca 2024

Na Hlavnom námestí osadili vianočný stromček

Najčítanejšie

Na Hlavnom námestí v Bratislave sa už nachádza vianočný stromček. Tento rok ide o smrek pichľavý, ktorý má 40 rokov, výšku 12 metrov a váhu 1,1 tony. Hlavnému mestu ho darovala pani Alexandra Rozinajová a pán Marek Šipkovský z Karlovej Vsi.

Strom rástol v predzáhradke rodinného domu vo vyvýšenom záhone, ktorý začal vytláčať svojou koreňovou sústavou. Na mieste nemal vhodné podmienky na svoj ďalší rast, strom strácal na stabilite. Každý rok Mestské lesy v Bratislave vyberajú na účel vianočného stromčeka práve také stromy, ktoré by majitelia z rôznych dôvodov museli tak či tak vyrúbať.

Vianočný Hlavný trh na Hlavnom námestí a v jeho okolí začína vo štvrtok 24. novembra. Slávnostné otvorenie Bratislavských Vianoc spolu s rozsvecovaním vianočného stromčeka na námestí aj s kultúrnym programom bude v piatok 25. novembra podvečer.

Vianočné trhy sa do mesta vrátia po dvojročnej prestávke spôsobenej pandémiou koronavírusu. Vianočný stromček sa na Hlavné námestie každoročne osádza s predstihom, práve z dôvodu inštalácie a príprav vianočných stánkov. K výzdobe stromčeka dôjde tesne pred otvorením mestských vianočných trhov.

(ts)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne