8.1 C
Bratislava
štvrtok, 25. apríla 2024

Michal Drotován: Čo sa týka volebnej kampane, tak na račianske pomery bola relatívne kľudná

Najčítanejšie

Súčasný starosta Michal Drotován obhájil pozíciu a pokračuje ako starosta mestskej časti Rača, keď získal výraznú prevahu nad ostatnými kandidátmi s počtom hlasov 5603 (pred druhým v poradí, bývalým thajským boxerom Jánom Polakovičom, ktorý získal len 2113 hlasov).

Kandidoval ako nezávislý, s 15-členným tímom „Rača je náš domov“ z ktorého si obyvatelia Rače zvolili spolu až osem poslancov a v 15-člennom zastupiteľstve budú mať väčšinu.

Aký bol predvolebný boj? Bola tento rok kampaň vedená oponentmi v negatívnom duchu? Stretli ste sa s podpásovou komunikáciou od kandidátov? V čom bola iná ako pred štyrmi rokmi?

Čo sa týka volebnej kampane, tak na račianske pomery bola relatívne kľudná. Môžeme sa baviť o rôznych „zaručených informáciách“, ktoré kolovali po Rači, ale myslím si, že je to už po voľbách iba strata času.

Som rád, že ľudia pozitívne zhodnotili prácu nášho tímu a máme možnosť dokončiť naše projekty.

Čo spravíte ako prvé po zvolení do funkcie starostu? Máte zodpovednosť za 8 (z 15) poslancov zo svojho tímu, ktorých zvolili obyvatelia do zastupiteľstva… Predpokladáte bezkonfliktnú spoluprácu počas celého funkčného obdobia?

Pokračujem v práci ako doteraz, je potrebné dokončiť tri kľúčové projekty – ZŠ Plickova aj so školským areálom, park Strelkova a MŠ Kadnárova. To sú priority pre nasledujúce mesiace a rok 2023.

Čo sa týka poslancov, tak som rád, že väčšina zastupiteľstva aj podľa výsledkov volieb súhlasí s našim zverejneným programom, s ktorými sme išli do volieb. Je to veľmi silný mandát od občanov na jeho plnenie. Čo sa týka celého funkčného obdobia, tak sa nechám prekvapiť.

Kam ste vzali rodinu na dovolenku, oddýchnuť si po celodennej trojmesačnej kampani?

Čo sa týka oddychu s rodinou, tak to ešte musí nejaký ten týždeň počkať, pripravujeme úvodné zastupiteľstvo, riešia sa komisie, rady škôl a škôlok a ďalšie. Pevne však verím, že bude čas aj na oddych.

Ďakujeme za rozhovor.

Mgr. Michal Drotován úspešne ukončil štúdium na troch univerzitách, v roku 2004 na Prírodovedeckej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave (odbor: geografia a verejná správa), v roku 2007 na Filozofickej fakulte Trnavskej univerzity v Trnave (odbor: politológia) a v roku 2011 na Právnickej fakulte Masarykovej univerzity v Brne (odbor: právo a medzinárodný obchod). Od roku 2012 do 2015 pôsobil na Miestnom úrade Bratislava v Starom Meste ako vedúci oddelenia životného prostredia, verejného poriadku a čistoty. Od roku 2015 do 2018 bol vedúci oddelenia dopravy a životného prostredia a v rokoch 2017 až 2018 prednostom miestneho úradu Bratislava-Karlova Ves. Od roku 2010 do 2018 pôsobil ako poslanec miestneho zastupiteľstva v Rači. Od roku 2017 do 2022 pôsobil aj ako poslanec zastupiteľstva Bratislavského samosprávneho kraja. V roku 2018 sa stal starostom Rače a svoju pozíciu vo voľbách 29. októbra 2022 obhájil, obyvatelia mu vyjadrili dôveru a bude pokračovať v práci do roku 2026.

Marián Luha
Marián Luhahttp://www.racianskyvecernik.sk
Som šéfredaktorom portálov Bratislavský Večerník a Račiansky Večerník. Študoval som na masmediálnych fakultách na univerzitách na Slovensku a v Českej republike. V minulosti som pôsobil vo viacerých printových a elektronických médiách. V súčasnosti okrem portálov Bratislavskyvecernik.sk, Racianskyvecernik.sk a Novomestskyvecernik.sk vediem aj portály Mediahub.sk a Retazce.sk, ktoré sa ale začiatkom roka 2023 zlúčili pod jeden brand Bratislavský Večerník.sk. Zároveň vediem i printové noviny Račiansky Večerník a Novomestský Večerník. Žijem v najkrajšej bratislavskej mestskej časti Rača.👍🍀😉 Svoje tipy na články mi môžete zasielať na e-mail: marian@luha.sk, alebo telefonicky, sms na 0950 355 504. Ďakujem. Články o Rači nájdete > TU

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne