11.3 C
Bratislava
piatok, 19. apríla 2024

Primátor a poslanci sa oficiálne ujali funkcií v Mestskom zastupiteľstve

Najčítanejšie

V priestoroch Zrkadlovej sály Primaciálneho paláca sa v utorok 15. novembra konalo ustanovujúce zasadnutie Mestského zastupiteľstva hlavného mesta, na ktorom novozvolený primátor Matúš Vallo zložil sľub primátora Bratislavy spoločne s novozvolenými poslancami Mestského zastupiteľstva a oficiálne sa tak ujali svojich funkcií.

Sľuby zložilo 43 poslancov, dvaja poslanci – Jozef Krúpa a starosta Vajnor Michal Vlček – boli z rokovania MsZ ospravedlnení, sľuby zložia na nasledujúcom zastupiteľstve.
To sa bude konať 29. novembra 2022. Na najbližšom zasadnutí, ktoré bude už pracovné, budú okrem iného vytvorené poradné a kontrolné orgány zastupiteľstva (mestská rada, komisie).

„Sme tu preto, aby sme Bratislavu urobili ešte lepším mestom pre všetkých. Dnes sa v Zrkadlovej sieni konalo ustanovujúce zastupiteľstvo – prvé po voľbách, na ktorých sme spoločne s novozvolenými poslankyňami a poslancami zložili sľuby a oficiálne sa tak ujali funkcií. Prvýkrát sme sa tak videli v novom zložení – noví poslanci, z ktorých niektorí sú aj starostami, aj tie a tí, ktorí svoje mandáty opätovne obhájili a v práci pre mesto pokračujú,“ uviedol primátor hlavného mesta, Matúš Vallo.

„Štyri roky, ktoré máme za sebou, boli v znamení veľmi dobrej spolupráce na úrovni mestského zastupiteľstva, čo sa odzrkadlilo nielen vo volebných výsledkoch, ale predovšetkým je to viditeľné vo fungovaní a smerovaní nášho mesta. Hľadanie dialógu preto pre mňa prirodzene ostáva prioritou. Môžeme diskutovať, môžeme spolu nesúhlasiť, to k tomu patrí, môžeme sa, čo je veľmi dôležité, aj podporovať – vždy budem pripravený, vždy budem mať čas, trpezlivosť a energiu, keď budem vedieť, že spoločným cieľom je nájdenie toho najlepšieho riešenia pre naše mesto a pre Bratislavčanky a Bratislavčanov,“ doplnil Matúš Vallo.

(ts)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne