9.4 C
Bratislava
utorok, 23. apríla 2024

Starosta Rače Michal Drotován a poslanci sa oficiálne ujali funkcií v miestnom zastupiteľstve

Najčítanejšie

V priestoroch Nemeckého kultúrneho domu v bratislavskej mestskej časti Rača sa v utorok 15. novembra konalo ustanovujúce zasadnutie miestneho zastupiteľstva, na ktorom novozvolený starosta Mgr. Michal Drotován zložil sľub starostu Rače spoločne s novozvolenými poslancami miestneho zastupiteľstva a oficiálne sa tak ujali svojich funkcií.

Sľuby zložilo 15 poslancov Filip Rybanič, Miloslav Jošt, Róbert Pajdlhauser, Ján Drotován, Milada Dobrotková, Vladimír Groch, Júlia Štefanidesová, Marta Štefánková, Michal Feik, Marcel Duda, Peter Pilinský, Ján Polakovič, Monika Luknárová, Dominik Vrba a Miloš Maťúš.

„Vážené poslankyne a poslanci, vážené dámy a páni, úvodom mi dovoľte poďakovať obyvateľom Rače za dôveru vo voľbách, je to pozitívne zhodnotenie práce, nielen mojej, ale najme celého nášho tímu na úrade, ale aj dosluhujúceho miestneho zastupiteľstva. Máme za sebou všetci náročné obdobie Covid-19, či vojny na Ukrajine a žiaľ čakajú nás ďalšie náročné situácie z dôvodu ekonomickej a energetickej krízy. Dnešný deň je iba dva dni pred výročím 17. novembra 89, dňa ktorý umožnil viac ako po 50. rokoch mimo iného aj obnovenie samosprávy miest a obcí. Na budúci rok nás čakajú tri veľké projekty, dokončenie školy Plickova, škôlky Kadnárova a parku Strelkova. Pri týchto projektoch aj veľa menších, ale rovnako dôležitých,“ uviedol vo svojom príhovore starosta Rače, Michal Drotován a doplnil:

„Napriek náročnej dobe sa budem snažiť spoločne s našim tímom o maximum možného a pevne verím, že tak ako doteraz sa nájde aj všeobecná zhoda s celým zastupiteľstvom. Na detaily môžeme mať iné názory, podstatný je však spoločný ciel. Chcel by som tiež oceniť našu dobrú spoluprácu s partnerskou mestskou časťou Vajnory, a pevne verím že na ňu nielen nadviažeme ale rozšírime ju aj o spoluprácu s Novým Mestom a novým starostom Matúšom Čupkom, ktorému by som týmto chcel tiež poďakovať za jeho prácu pre Raču. Nemôžeme sa tváriť že Rača je samostatný ostrov a teda sme odsúdený na vzájomnú spoluprácu, ktorá rozhodne o našom spoločnom úspechu, alebo neúspechu. Je pre nás dôležitá aj spolupráca so staronovým primátorom pánom Vallom a pánom županom Drobom“.

„Budúcnosť Rače sú jej deti, tie nám budú dávať vysvedčenia a pevne verím že ich spoločne nesklameme. Sú preto naďalej mojou prioritou naše materské a základné školy, podpora viacdetných rodín a zlepšovanie prostredia, vrátane športovísk, vrátane parkov pre všetkých. Nemenej dôležitou otázkou je otázka klimatických zmien a adaptácia mestskej časti na ne. Vysvedčenie v tejto otázke dostaneme často až o niekoľko desaťročí, pretože dnes vysadení strom prináša kľúčové benefity pre okolie často o 20 až 30 rokov. Preto je veľmi dôležité, ako sa k týmto zmenám postavíme dnes. Ovplyvňujeme tým žitie v Rači o ďalšie desaťročia. Prináša to niekedy krátkodobo nepopulárne, ale potrebné opatrenia. Prajem v tejto veci nám všetkým veľa odvahy, želám nám všetkým ktorých si obyvatelia Rače zvolili za svojich zástupcov na obdobie nasledujúcich štyroch rokov, rovnako ako pred štyrmi rokmi, aby sme vždy boli nohami na zemi, hlavou v oblakoch a srdcom doširoka,“ dodal na záver Michal Drotován.

Na najbližšom decembrovom zastupiteľstve obyvatelia očakávajú odvolávanie veliteľky DHZO Daniely Rösselovej Olenočinovej, ktorá robila spolu s dobrovoľnými hasičmi politickú kampaň v prospech kandidáta na starostu Jána Polakoviča a kandidátov na poslancov platformy Spoločný Cieľ Dominika Vrbu a Marcela Kadlečíka a stratila preto dôveru vedenia mestskej časti.

Záznam zastupiteľstva si môžete pozrieť na stránke Zastupitelstvo.sk.

Prečítajte si tiež:

Jána Polakoviča v Rači poslanci neodsúhlasili za člena komisie Životného prostredia, dopravy, výstavby, územného plánu a pre podporu vinohradníctva

Marián Luha
Marián Luhahttp://www.racianskyvecernik.sk
Som šéfredaktorom portálov Bratislavský Večerník a Račiansky Večerník. Študoval som na masmediálnych fakultách na univerzitách na Slovensku a v Českej republike. V minulosti som pôsobil vo viacerých printových a elektronických médiách. V súčasnosti okrem portálov Bratislavskyvecernik.sk, Racianskyvecernik.sk a Novomestskyvecernik.sk vediem aj portály Mediahub.sk a Retazce.sk, ktoré sa ale začiatkom roka 2023 zlúčili pod jeden brand Bratislavský Večerník.sk. Zároveň vediem i printové noviny Račiansky Večerník a Novomestský Večerník. Žijem v najkrajšej bratislavskej mestskej časti Rača.👍🍀😉 Svoje tipy na články mi môžete zasielať na e-mail: marian@luha.sk, alebo telefonicky, sms na 0950 355 504. Ďakujem. Články o Rači nájdete > TU

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne