8.1 C
Bratislava
štvrtok, 25. apríla 2024

Jána Polakoviča v Rači poslanci neodsúhlasili za člena komisie Životného prostredia, dopravy, výstavby, územného plánu a pre podporu vinohradníctva

Najčítanejšie

V priestoroch Nemeckého kultúrneho domu v bratislavskej mestskej časti Rača sa v utorok 15. novembra konalo ustanovujúce zasadnutie miestneho zastupiteľstva, na ktorom novozvolený starosta Mgr. Michal Drotován zložil sľub starostu Rače spoločne s novozvolenými poslancami miestneho zastupiteľstva a oficiálne sa tak ujali svojich funkcií.

Na prvom ustanovujúcom zastupiteľstve okrem menovania starostu a poslancov, bol odsúhlasený rozpočet a členovia komisií. Jediný poslanec Ján Polakovič sa nestal členom komisie, poslanci hlasovali proti jeho účasti.

V bode 10 rokovacieho programu odsúhlasovali členov komisií a len jediného poslanca Jána Polakoviča v komisii väčšina z poslancov nechcela a nebude jej členom. Domnievame sa, že si to Polakovič spôsobil svojím arogantným prístupom v minulom funkčnom období.

Do tejto situácie sa poslanec a bývalý thajský boxer Polakovič dostal sám, keď najprv nevedel v ktorej komisii by chcel pôsobiť, následne o jeho doplnení hlasovali poslanci a nemali o spoluprácu s ním záujem, odhlasovali že nesúhlasia aby bol členom komisie Životného prostredia, dopravy, výstavby, územného plánu a pre podporu vinohradníctva.

Pred hlasovaním sa poslanec Polakovič vyjadril: „Ja by som len povedal že bola k tomu pracovná skupina, kde som dopredu avizoval že ešte neviem do ktorej komisie pôjdem (…), dohodli sme sa že doplňovať sa to bude vo štvrtok, keď som odpísal pánovi prednostovi už to bolo uvedene v materiáloch, v každom prípade pán vicestarosta ak hovoríte že aktuálne je nás osem, a ešte rátate s dvomi odborníkmi, tak to by bolo desať, a ja si nemyslím že je to šťastné číslo komisie, nakoľko počet členov komisie by mal byt neparný počet, samozrejme ak pán vicestarosta Róbert Pajdlhauser o tom chce dať hlasovať, ja s tým nemám žiaden problém,“ reagoval na zastupiteľstve v utorok 15. novembra Ján Polakovič z platformy Spoločný cieľ, ktorá má v zastupiteľstve len štyroch z pätnástich poslancov vrátane Dominika Vrbu, Moniky Luknárovej a Miloša Maťúša.

Na najbližšom januárovom zastupiteľstve obyvatelia očakávajú odvolávanie veliteľky DHZO Daniely Rösselovej Olenočinovej, ktorá robila spolu s dobrovoľnými hasičmi politickú kampaň v prospech kandidáta na starostu Jána Polakoviča a kandidátov na poslancov platformy Spoločný Cieľ Dominika Vrbu a Marcela Kadlečíka a stratila preto domnievame sa dôveru vedenia mestskej časti.

Výsledky škodlivého pôsobenia Olenočinovej sú už dostatočne známe, všetci to dostatočne vidia a taktiež to dostatočne kriticky zhodnotili. Za všetko hovorí to, že DHZO dokázateľne zneužívala na politickú činnosť, čo je samo o sebe dostatočným dôvodom na jej odvolanie. Práve toto je dôvod na jej odvolanie, pretože na činnosť DHZO sa cestou svojich daní skladáme všetci a preto je absolútne neprípustné, aby DHZO bolo zneužívané na politickú činnosť.

Záznam zastupiteľstva z 15.11 (bod 10) si môžete pozrieť na stránke Zastupitelstvo.sk.

Marián Luha
Marián Luhahttp://www.racianskyvecernik.sk
Som šéfredaktorom portálov Bratislavský Večerník a Račiansky Večerník. Študoval som na masmediálnych fakultách na univerzitách na Slovensku a v Českej republike. V minulosti som pôsobil vo viacerých printových a elektronických médiách. V súčasnosti okrem portálov Bratislavskyvecernik.sk, Racianskyvecernik.sk a Novomestskyvecernik.sk vediem aj portály Mediahub.sk a Retazce.sk, ktoré sa ale začiatkom roka 2023 zlúčili pod jeden brand Bratislavský Večerník.sk. Zároveň vediem i printové noviny Račiansky Večerník a Novomestský Večerník. Žijem v najkrajšej bratislavskej mestskej časti Rača.👍🍀😉 Svoje tipy na články mi môžete zasielať na e-mail: marian@luha.sk, alebo telefonicky, sms na 0950 355 504. Ďakujem. Články o Rači nájdete > TU

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne